Επικαιρότητα

Συνάντηση Νίκου Λειβαδάρα με τον Γιώργο Χατζημάρκο και τον Γιώργο Λεονταρίτη

Πολιτική 19/11/2019 12:57
Συνάντηση Νίκου Λειβαδάρα με τον Γιώργο Χατζημάρκο και τον Γιώργο Λεονταρίτη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στο Δημαρχείο Ερμούπολης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, προκειμένου να συζητηθούν αναπτυξιακά θέματα του νησιού μας.

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής και εκτενούς συζήτησης μεταξύ των παρευρισκομένων, ανακοινώθηκε επίσημα ότι, μετά από πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 118029/18-11-2019 έγγραφο του Υπουργείου, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση δύο μελετών που αφορούν στο νησί της Σύρου και συγκεκριμένα:

«Μελέτη συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των οικισμών Φοίνικα, Βήσσα και Ποσειδωνίας ν. Σύρου», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, και
«Μελέτη βελτίωσης, επέκτασης και ενεργειακής αναβάθμισης με χρήση ΑΠΕ Εργοστασίου Αφαλάτωσης Ερμούπολης», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτού του πολύ θετικού αποτελέσματος, ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Περιφερειάρχη για την πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία διαβεβαίωση να συνεχιστεί απρόσκοπτα η γόνιμη συνεργασία των δύο φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος της Σύρου