Επικαιρότητα

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Σύρου

Εκπαίδευση 11/09/2019 12:48
Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Σύρου

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σύρου.

Από νωρίς το πρωί μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, βρέθηκαν μετά από τρεις μήνες στους χώρους των χολικών συγκροτημάτων, όπου πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι αγιασμοί.

Στα γυμνάσια της Σύρου, αλλά και στα λύκεια ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ.κ Δωρόθεο Β', παρουσία του Καθολικού Επισκόπου, Πέτρου Στεφάνου, της Βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, Νίκου Λειβαδάρα, του Αντιδημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, Νίκου Φωτεινιά, της Εντεταλμένης του Δήμουγια την Πειδεία, Ειρήνης Δράκου, του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Μιχαλόπουλου, καθηγητών και γονέων.

Ο κ. Μιχαλόπουλος καλωσόρισε τα παιδιά του γυμνασίου και των Λυκείων, τονίζοντας ότι η φετινή χρονιά ξεκινά με πολύ καλές προϋποθέσεις, σημειώνοντας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα της Σύρου θα καταβάλλει προσπάθειες ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο αγιασμός και στα Λύκεια της Σύρου, παρουσία της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας, όπου είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ανακοίνωσε μία σημαντική είδηση και συγκεκριμένα ότι θα φέτος θα υπάρξει λεωφορείο που θα μετακινεί προς το σχολικό συγκρότημα του Μάννα, τους μαθητές εκείνους που δεν δικαιούνται, δωρεάν μεταφορά.

Η συγκεκριμένη είδηση, η οποία θα ανακοινωθεί και επίσημα τις επόμενες ώρες από τον Αντιπεριφερειάρχη, έρχεται να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών, κάτι το οποίο είχε τεθεί από τους ίδιους τους μαθητές την περσινή περίοδο.