Επικαιρότητα

Ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές

Κοινωνία 10/09/2019 18:55
Ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου (11.09.2019), από ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, θα πραγματοποιηθεί διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές και γονείς, στα εξής (ενδεικτικά) σχολικά συγκροτήματα:

- 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης
- Σχολικό συγκρότημα «Ακαδημίας» Ρόδου
- 1ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Κω

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές είναι αναρτημένες στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη» στην ιστοσελίδα μας.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.