Επικαιρότητα

Μία νέα Δημοτική Αρχή ξεκινά για τη Σύρο

Πολιτική 21/08/2019 20:14
Μία νέα Δημοτική Αρχή ξεκινά για τη Σύρο

Στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, παρουσία της θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, του Βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, Φίλιππου Φόρτωμα, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού, καθώς επίσης και εκπροσώπων των παραγωγικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων του τόπου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, καθώς και των Κοινοτικών Συμβούλων.

"Το καράβι που λέγεται Σύρος μπαίνει σε νέα ρότα"

Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας έκανε μεταξύ άλλων αναφορά για τη νέα διακυβέρνηση του Δήμου και για τους στόχους που θα θέσει η νέα Δημοτική Αρχή, στόχοι που θα επιτευχθούν μέσα σε κλίμα συνεργασίας και ομοψυχίας με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, απευθύνοντας παράλληλα ευχαριστώ προς τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά και στην απερχόμενη για τα έργα που σχεδίασαν και έθεσαν προς υλοποίηση.

Ο νέος Δήμαρχος τόνισε ότι η παράταξή θα εργαστεί πάνω σε βάσεις οι οποίες θα έχουν ως γνώμονα την ανάπτυξη της Σύρου, αλλά και το κοινωνικό σύνολο, τον άνθρωπο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "το καράβι που λέγεται Σύρος μπαίνει σε νέα ρότα".

"Η συνεργασία είναι το κοινό ζητούμενο"

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός αναφέρθηκε στους στόχους που έθεσε και ολοκλήρωσε μαζί με τους συνεργάτες του, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη νέα Δημοτική Αρχή που ξεκινά η παράταξή του επιθυμεί τη συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις και πολύ περισσότερο με τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου με δυναμικότητα να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα ζητήματα.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ.κ. Δωρόθερος Β', ο Επίσκοπος Καθολικών, κ.κ. Πέτρος Στεφάνου, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, κ. Μαρία Καζαντζάκη και κ. Νίκος Καίλης.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος της τελετής ορκωμοσίας ο κ. Νίκος Λειβαδάρας ανακοίνωσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή ως ξεκίνημα αυτής της θητείας εξέφρασε την επιθυμία για την αγορά ενός αναβατορίου για άτομα με ειδικές ανάγκες το οποίο θα αποκτηθεί μέσω της χορηγίας που θα κάνει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Η νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου 

Σήμερα εκτός από την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου και της νέας Δημοτικής Αρχής, ορκίστηκαν οι νέοι 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι 53 Σύμβουλοι των Κοινοτήτων της Σύρου.

Το νέο συμβούλιο συνθέτουν οι εξής:

Από την παράταξη της πλειοψηφίας «Ανοιχτοί Ορίζοντες για την Σύρο»

Νίκος Λειβαδάρας Δήμαρχος,

Κουταβάς Παναγιώτης

Μώτος Πέτρος

Γιαλόγλου Ανδρέας

Φωτεινιάς Νίκος

Βρούτσης Ιωάννης

Κεράνης Ιωάννης

Αληφραγκής Μηνάς

Λεονταρίτη Αλίκη

Χαλκιάς Ευάγγελος

Πιταούλης Ιωάννης

Δράκου Ειρήνη

Μαραγκού Κανδιώ

Πρίντεζη Αγγελική

Ρούσσος Μάρκος

«Η Σύρος που Αξίζουμε»

Μαραγκός Γιώργος,

Μενδρινού Θωμαή

Βουτσίνος Μάριος

Σαγκινέτος Δομένικος

Περρής Ευάγγελος

Δούναβης Γεώργιος

Κοσμάς Δημήτριος

Σκευοφύλαξ Νικόλαος

Αθανασίου Αλέξανδρος

Ξανθάκη Ρόζα.

«Πρώτα η Σύρος»

Καζαντζάκη Μαρία

Αλτουβάς Μιχαήλ

«Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου»

Καϊλης Νικόλαος