Επικαιρότητα

VAR: Πρώτη ιστορική χρήση στα Πηγάδια από τον Στέφανο Κουμπαράκη

Αθλητισμός 11/08/2019 22:21
VAR: Πρώτη ιστορική χρήση στα Πηγάδια από τον Στέφανο Κουμπαράκη

Έστω και σε φιλικό παιχνίδι έχουμε την ιστορική πρώτη χρήση του VAR όχι απλά με την τοποθέτηση του αλλά και με την χρήση του με την οποία η Ξάνθη από το 35? πήρε κεφάλι στο σκορ απέναντι στην ΑΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα στο 35? ο Φοσέρ βγήκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας της ομάδας της Λάρισας και με πλασέ κέρδισε τον Κρίνστισον, όμως ο βοηθός Καραγκιζόπουλος σήκωσε την σημαία υποδεικνύοντας οφσάιντ.

Σε αυτή την φάση υπήρξε η παρέμβαση των Στέφανου Κουμπαράκη και Χρήστου Τζιώτζου που εποπτεύουν το VAR και υπέδειξαν στον ρέφερι Μαλούτα να πάρει πίσω την απόφαση του βοηθού και να υποδείξει σέντρα.

Έτσι και έγινε με τον Ημαθιώτη ρέφερι να δείχνει σέντρα, και έτσι με την πρώτη χρήση VAR στο ματς είχαμε και την πραγματική βοήθεια που έδωσε στο παιχνίδι, κατοχυρώνοντας ένα καθαρό γκολ υπέρ των γηπεδούχων.

Χρησιμοποιήθηκε εκ νέου στο 46’ για ένα χέρι στην περιοχή της Λάρισας χωρίς να χρειαστεί να διακοπεί το ματς μια και η φάση ήταν καθαρή.

Θυμίζουμε ότι τεστ VAR έχει γίνει σε Τούμπα και «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά χωρίς να έχει γίνει και χρήση του, αφού στα Πηγάδια έγινε ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε.

thrakisports.gr