Επικαιρότητα

Επί ποδός η Πολιτική Προστασία και στη Σύρο

Πολιτική 10/08/2019 21:23
Επί ποδός η Πολιτική Προστασία και στη Σύρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύρο, στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σύσκεψη με θέμα: «Λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατ. 4 στην Π.Ε. Κυκλάδων».

Η Συνεδρίαση συγκλήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ν.Αι. προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των Δήμων της Π.Ε. Κυκλάδων, της Α.Δ.Α. (Δνση Δασών Ν. Κυκλάδων και Δνση Πολιτικής Προστασίας, Περ. Πυροσβεστική Διοίκηση Ν. Αιγαίου, Πυρ.Υπηρεσία Ερμούπολης, Περ. Αστυν. Δνση Ν. Αιγαίου, Δνση Αστυνομίας Κυκλάδων, 6η ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Λιμεναρχείο Σύρου, Γεν. Νοσοκομείο Σύρου και Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κυκλάδων.

Η Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη και συζητήθηκαν τα παρακάτω:

· Θέματα ετοιμότητας και επιφυλακής των υπηρεσιών καθώς και πρόσθετα μέτρα

· Παροχή μέσων και προσωπικού

· Θέματα ενημέρωσης και προφύλαξης των πολιτών

· Θέματα ενημέρωσης αγροτών και μελισσοκόμων

· Ενημέρωση και κινητοποίηση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας

Κλείνοντας η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.