Επικαιρότητα

Λόγω γραφειοκρατίας....τα έργα μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου

Κοινωνία 25/07/2019 11:42
Λόγω γραφειοκρατίας....τα έργα μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου

Εκτεταμένες εργασίες - μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου με ότι αυτό συνεπάγεται για επαγγελματίες, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού - πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο ΔΕΔΔΗΕ στο μέτωπο της περιοχής "Καρνάγιο".

Οι εργασίες πραγματοποιούνται για την αποκατάσταση βλάβης τροφοδοσίας του Νεωρίου και λόγω της αναγκαιότητας και της σοβαρότητας του έργου έχει κυριολεκτικά "ξηλωθεί" και έχει σκαφτεί σε βάθος ένα πολύ μεγάλο τμήμα στην συγκεκριμένη περιοχή δημιουργώντας πολλά προβλήματα τόσο στις επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν εκεί, όσο και στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Το syrostoday.gr, επικοινώνησε με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου, κ. Νίκο Ραγκούση ο οποίος δήλωσε ότι καταλαβαίνει απολύτως το πρόβλημα που δημιουργείται ειδικά μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο και η επιχείρηση καταλάβει τεράστιες προσπάθειας ώστε το έργο να υλοποιηθεί με τη λιγότερη όχληση κυρίως στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο "Καρνάγιο".

Στην ερώτηση γιατί τώρα, γιατί μέσα στην "καρδιά" του καλοκαιριού, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ είχε κάνει την αίτηση για το συγκεκριμένο έργο τον περασμένο Οκτώβριο και λόγω γραφειοκρατίας - (Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κλπ), χρειάστηκαν 10 ολόκληρους μήνες για να πάρουν την άδεια εκκίνησης των εργασιών.

Ο κ. Ρακγούσης επισήμανε επίσης ότι ο ΔΕΔΔΗΕ επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου - λόγω της καλοκαιρινής περιόδου - να ξεκινήσουν οι εργασίες τον Σεπτέμβριο παίρνοντας την απάντηση ότι θα χρειαστεί η επιχείρηση εκ νέου νέα αδειοδότηση, κάτι που σημαίνει ότι το έργο θα πήγαινε ακόμη 10 μήνες πίσω, με το ναυπηγείο να κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα.