Επικαιρότητα

Εντός 10ημέρου η υπογραφή Δήμου και εργολάβου για το γυμναστήριο στα Πευκάκια

Πολιτική 13/07/2019 12:26
Εντός 10ημέρου η υπογραφή Δήμου και εργολάβου για το γυμναστήριο στα Πευκάκια

Με καθυστέρηση, λόγων των εκλογών αναμετρήσεων, υπογράφεται εντός 10ημέρου η σύμβαση μεταξύ Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και του ανάδοχου εργολάβου Ευθυμίου Πάρης και ΣΙΑ Ε.Ε, για την ανακατασκευή του γυμναστηρίου στα Πευκάκια.

Το συγκεκριμένο θέμα θα έρθει προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Να σημειωθεί ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και κατά 50% από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με συνολικό προϋπολογισμό 753.677,36 ευρώ, μετά από προγραμματική σύμβαση που είχε υπογράψει ο Δήμαρχος κ. Μαραγκός με τον πρώην Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα σημειώνονται στην τεχνική έκθεση, η παρούσα μελέτη “αφορά στην κατασκευή και αναβάθμιση του ανοικτού δημοτικού γυμναστηρίου στα Πευκάκια για την τέλεση αγωνισμάτων στίβου”.

Οι εργασίες που προβλέπονται στη μελέτη είναι οι εξής:

- Ο εκσυγχρονισμός και ανακατασκευή των υπαίθριων χώρων των αθλημάτων στίβου, δηλαδή των αγωνισμάτων δρόμου, της σφαιροβολίας, του άλματος εις ύψος και του άλματος εις μήκος.

- Η καθαίρεση και ανακατασκευή των κερκίδων στην ανατολική πλευρά του γηπέδου.

- Η καθαίρεση δύο κτισμάτων (γκισέ εισιτηρίων – κτίριο γραφείων), τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 8/2017 "έκθεση επικίνδυνου κτίσματος" της Δ.νσης Υ. Δόμησης.

- Η ανακατασκευή του γηπέδου, στ. Η κατασκευή νέων κερκίδων στο πλάι του γηπέδου μπάσκετ.

- Η επισκευή του κτιρίου των παλαιών αποδυτηρίων.

- Η αποξήλωση και αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων στη βόρεια – νότια και ανατολική περίφραξη του γηπέδου.