Ανακοινώσεις

Νέα θεραπευτικά προγράμματα άσκησης Clinical Pilates στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας MTS Σύρου

01/07/2020 10:38
Νέα θεραπευτικά προγράμματα άσκησης Clinical Pilates στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας MTS Σύρου

 

Το ειδικά εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο μας προσωπικό, σας εισάγει στην θεραπευτική άσκηση με το MTS βασικό θεραπευτικό πρόγραμμα ασκήσεων (MTS Basic Exercise Program) σχεδιασμένο για εσάς από όλη την ομάδα του «MTS Center» με την επίβλεψη φυσικοθεραπευτών.

Το MTS Basic είναι ένα εξατομικευμένο ολιστικό πρόγραμμα βασικών θεραπευτικών ασκήσεων που έχει ανάγκη ο κάθε ένας από εμάς ανεξαρτήτου ηλικίας τόσο για την πρόληψη όσο και για την θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων και περιλαμβάνει:

Ασκήσεις διδασκαλίας διαφραγματικής αναπνοής για την χαλάρωση του οργανισμού, την αντιμετώπιση της χρόνιας κόπωσης, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και της σπλαχνικής λειτουργίας. Ασκήσεις σταθεροποίησης λεκάνης για την αντιμετώπιση της αστάθειας της μέσης που οδηγεί σε οσφυαλγία. Ασκήσεις πυελικού εδάφους για την αντιμετώπιση χαλάρωσης των πυελικών μυών που οδηγούν σε προβλήματα ακράτειας και γεννητικές δυσλειτουργίες. Διατατικές ασκήσεις σε βασικούς μυς της λεκάνης του θώρακα και των άνω και κάτω άκρων ως πρόληψη σε μια σειρά παθήσεων αυτών των δομών όπως κύφωση, οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο και τενοντίτιδες.

Το MTS Basic Exercise Program παρέχεται μετά από λεπτομερή κλινική αξιολόγηση και λήψη ιστορικού σε κάθε επισκέπτη του κέντρου και βασίζεται στην ιατρική διάγνωση και στις ανάγκες του κάθε οργανισμού με στόχο την αύξηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

Για πρώτη φορά στη Σύρο ο ολοκληρωμένος εξοπλισμός του pilates στοχεύει στην δημιουργία ειδικών θεραπευτικών προγραμμάτων που περιλαμβάνουν:

To Clinical Pilates Reformer / Chair / Tower

Το Clinical Pilates MAT

Το Clinical Pilates για εγκύους (κατόπιν γραπτής συναίνεσης του θεράποντος ιατρού).

Το Clinical Pilates για τρίτη ηλικία (βελτίωση ιδιοδεκτικότητας , ισορροπίας, πρόληψη πτώσεων). Τι είναι το Clinical Pilates;

Είναι η θεραπευτική προσέγγιση της μεθόδου Pilates προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε οργανισμού βάσει των δυσλειτουργιών που παρουσιάζει.

Γίνεται υπό την επίβλεψη φυσικοθεραπευτών και πιστοποιημένων instructor αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο εκγύμνασης και αποκατάστασης, για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Τα άτομα εντάσσονται σε ένα γκρουπ που δεν ξεπερνάει τα 4 άτομα και η διδασκαλία επικεντρώνεται στη σωστή στάση του σώματος και τη σταθεροποίηση του κορμού.

 

Οφέλη Clinical Pilates:

Βελτίωση της ισορροπίας και αύξηση της κινητικότητας.

Βελτίωση της στάσης μέσα από την ενδυνάμωση των «σταθεροποιών μυών» της σπονδυλικής, πολυσχιδή και εγκάρσιου κοιλιακού

Διατήρηση του αποτελέσματος θεραπείας και ολοκλήρωση της αποκατάστασης. Βελτίωση της διαφραγματικής αναπνοής. Δημιουργία πλάνου θεραπευτικής άσκησης που βασίζεται στην λήψη ιστορικού και προσαρμόζεται στις ανάγκες και δυνατότητες του ασκουμένου Αντιμετώπιση μυϊκών ανισορροπιών όπως σκολίωση, κύφωση, ευθειασμός κτλ. Ενεργοποίηση των μυών του πυελικού εδάφους, ιδιαίτερα αποτελεσματική σε προβλήματα ακράτειας και στην χαλάρωση μετά από ένα τοκετό. Άριστη μέθοδο αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων βάσει διεθνούς βιβλιογραφίας.

 

Mε γνώμονα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση το κέντρο φυσικοθεραπείας MTS Σύρου δημιουργεί προγράμματα θεραπευτικής άσκησης τα όποια μπορεί να είναι:

Personal

Δύο ατόμων

Group maximum 3-4 ατόμων.

Όλη η προσοχή του εκπαιδευτή είναι πάνω από το άτομο που κάνει την θεραπευτική άσκηση με στόχο την πρόληψη τραυματισμών και την βελτίωση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

«Σε 10 μαθήματα θα νιώσεις τη διαφορά, σε 20 μαθήματα θα δεις την διαφορά, σε 30 έχεις ένα εντελώς καινούριο σώμα.»

Joseph Pilates.

 

Κέντρο Φυσικοθεραπείας MTS Σύρου

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΟΙΝΙΚΑ TK 84 100 +30 22810 43280

site: https://mtscenter.gr

email: mtsyros@gmail.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του MTS

Τηλ. 2281043280 mtsyros@gmail.com

www.mtscenter.gr