Ανακοινώσεις

Alvertis - Maris Duo

13/02/2018 00:20
Alvertis - Maris Duo

Το ΕΥΖΗΝ δίνει μια νέα διάσταση στο ευ- ζην μας μεσοβδόμαδα. Κάθε Πέμπτη διάφορα μουσικά σχήματα από το νησί και όχι μόνο, παίζουν ζωντανά την μουσική που τους αρέσει από τις 21.30 μέχρι όσο πάει..
Σας περιμένουμε, υποστηρίξτε και απολαύστε το εγχείρημα.

Αυτή την βδομάδα υποδεχόμαστε τους Alvertis - Maris Duo που θα μας παρασύρουν με μουσικές jazz, bossa και blues!

ΑΛΒΕΡΤΗΣ ΘΩΜΑΣ
Ο Θωμάς Αλβέρτης γεννήθηκε στην Τήνο το 1971 και η ενασχόλησή του με την μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία (8 ετών) με το πιάνο. Η έλλειψη καθηγητών μουσικής στο νησί, ανάγκασε τους γονείς του να τον γράψουν σε ωδείο της Αθήνας και από τότε ταξίδευε μια φορά το μήνα στην Αθήνα για σπουδές.
Τελειόφοιτος του κλασσικού πιάνου, στο ωδείο Φίλιππος Νάκας και έχοντας τα πτυχία ανώτερων θεωρητικών (Ειδικό Αρμονίας και Αντίστιξη), την Jazz και ξεκινάει σπουδές σαξοφώνου με καθηγητή τον Σύλβιο Σύρρο, στο ωδείο Athenaeum.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με το πτυχίο του Jazz σαξοφώνου το 2005 και έχοντας ήδη παίξει σε όλες τις μουσικές σκηνές εντός και εκτός Αθηνών, με τους καλύτερους jazz μουσικούς, βιώνει το πόσο μικρή είναι η jazz σκηνή στην χώρα μας και βάζει στόχο να συνδράμει στην αναγνώριση της Jazz ως ισότιμης με την κλασσική μουσική.
Ξεκίνησε λοιπόν την διοργάνωση συναυλιών Jazz, σε χώρους που μέχρι τότε δεν το τολμούσαν. Παράλληλα πείθει το Ι.Τη.Π. να διοργανώσει το πρώτο “Tinos Jazz Festival” το 2009 και έχοντας (ως εμπνευστής και ιδρυτής) καίριο ρόλο στην διοργάνωση συμβάλει τα μέγιστα στην πανελλήνια αναγνώρισή του.
Ως φυσική συνέχεια ιδρύει το 2014 την α.μ.κ.ε. “b jazz”, στόχος της οποίας είναι η εξάπλωση της Jazz μουσικής σε όλες τις Κυκλάδες, ξεκινώντας με την αυτοδιοργάνωση πλέον του “Tinos Jazz Festival” και φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ερμούπολη, τον παγκόσμιο θεσμό “International Jazz Day” υπό την αιγίδα της UNESCO. Παράλληλα διοργανώνει τα Jazz Festival σε Μύκονο και Σαντορίνη.
Εχοντας πλέον επαναπατριστεί στην Τήνο, επιθυμεί να κάνει την Jazz Μουσική πόλο έλξης για τις Κυκλάδες και έτσι μεταφέρει την πλούσια εμπειρία του τόσο ως μουσικός, αλλά και σαν καθηγητής της Jazz, μην σταματώντας παράλληλα την διοργάνωση φεστιβάλ σε Κυκλάδες και Αθήνα.
Αυτή την περίοδο συμμετέχει στις μουσικές Πέμπτες που διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία,για δεύτερη χρονιά το “EY ZHN” παρουσιάζοντας με τον Αποστόλη Μάρη στην κιθάρα τα βασικά “jazz standards”, και προσκαλώντας μουσικούς από την Σύρο και όχι μόνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΗΣ
Ο Απόστολος Μάρης ασχολείται με τη μουσική ερασιτεχνικά και με πάθος. Παίζει διάφορα μουσικά όργανα, άλλα σε πολύ καλό επίπεδο και άλλα σε μέτριο (κλασσική κιθάρα, κανονάκι, ούτι, λαγούτο και νέυ). Έχει πτυχία: ενοργάνωσης πνευστών, το ειδικό της αρμονίας και έχει κάνει 6 χρόνια βυζαντινή μουσική. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και μαθημάτων με σπουδαίους δασκάλους(Ross Daly, Κασούρα Βασίλη, Μάρκο Σκούλιο, Νεοχωρίτη Παναγιώτη, Gioksel Bactagir, Ahmet Meter, Necati Celik, Omer Erdogdular, Κυριάκο Γκουβέντα κ.α.) Έχει ταξιδέψει παίζοντας μουσική στην Ευρώπη, στην Αλγερία, στη Νέα Υόρκη, Βοστώνη κ.α.. Είναι μέλος της Ορχήστρας των Κυκλάδων με μαέστρο τον Νίκο Κυπουργό.