Επικαιρότητα

Φαντασμαγορική η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Πολιτισμός 02/12/2016 21:08
Φαντασμαγορική η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Με παιδικές φωνές, χαμόγελα, μουσικές και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μιαούλη, η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Σύρος, Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε στις 7 το βράδυ με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και Συριανά κάλαντα, από την παιδική χορωδία της "Ορχήστρας των Κυκλάδων" και το “Τρεχαντηράκι της Ελπίδας”.

Ακολούθησε η φαντασμαγορική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, κ. Μαραγκού και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ. Μενδρινού.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν και πάλι οι μικροί φίλοι από τα νηπιαγωγεία και δημοτικά του νησιού, που πλημμύρισαν τους εσωτερικούς χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου στολίζοντας τα δικά τους δεντράκια και προσφέροντας δώρα, τα οποία θα μοιραστούν μέσω της Υπηρεσίας Κοινωνικής Μέριμνας όπου υπάρχει ανάγκη, ώστε να διατηρήσουμε άσβεστο το χαμόγελο στα χείλη όλων των παιδιών αυτές τις ημέρες.

Να σημειωθεί ότι ξεχωριστή νότα έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου, που υποδέχθηκε στο Δημαρχείο με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μεγάλους και μικρούς.

Η βραδιά περιείχε εκπλήξεις, καθώς η παρουσία του Άγιου-Βασίλη, του Τάρανδου και του Χιονάνθρωπου, γέμισε με χαρά μικρούς και μεγάλους.