Επικαιρότητα

«Ξεχάστε αλλαγές στο ΦΠΑ στα νησιά»

Κοινωνία 27/05/2016 09:09
«Ξεχάστε αλλαγές στο ΦΠΑ στα νησιά»

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε vertigo λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά γενικώς, και τις δηλώσεις των Πάνου Καμμένου – Νίκου Βούτση, περί αντισυνταγματικότητας.

Τον «βήχα» για τυχόν αλλαγές με μείωσή του, «έκοψε» χθες ο υπουργός Οικονομικών, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Χουλιαράκη τονίζοντας ότι τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται.

Σε ερώτημα για το κατά πόσο υπάρχει σκέψη να μειωθεί ο ΦΠΑ στα νησιά αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ο μεν κ. Χουλιαράκης έκανε σαφές πως δεν τίθεται θέμα απόσυρσης , ενώ ο κ.Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι δεν θεωρείται η μείωση ΦΠΑ ως η ορθή πολιτική στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, λέγοντας ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι όπως στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες και στοχευμένη νησιωτική πολιτική, μέτρα που θα εξεταστούν στο πλαίσιο του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εξήγησε ότι, με τη δημιουργία του Ταμείου, θα γίνει ιεράρχηση των στόχων που θα πρέπει να καλυφθούν με τις υπερβάσεις πρωτογενούς πλεονάσματος.

Να απορροφήσει τους κραδασμούς που προκάλεσαν οι δηλώσεις Καμμένου- Βούτση, επιχειρεί τοΜαξίμου δια κύκλων του, επιδιώκοντας να φύγει πλέον το θέμα από την ατζέντα: » Σε κανέναν μας δεν αρέσει η εξέλιξη αυτή με την αύξηση του ΦΠΑ αλλά είναι μέρος της συμφωνίας, δεν έχουμε επιλογή», ανέφερε σχετικώς, κυβερνητική πηγή.

Πηγή:www.dimokratiki.gr, capital.gr