Επικαιρότητα

Προβλήματα παρουσιάζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Σύρου

Κοινωνία 28/07/2015 18:26
Προβλήματα παρουσιάζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Σύρου

Σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας της Β’ Κλειστής Αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Σύρου Ερμούπολης «Δημήτριος Βικέλας».

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Περιφέρεια και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης θα χρηματοδοτήσουν με ποσοστό 50% ο καθένας την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης. O συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 38.000 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Η χρηματοδότηση ποσού 19.000 € θα γίνει από ιδίους πόρους της Περιφέρειας. Σε περίπτωση αύξησης του προϋπολογισμού της μελέτης το πρόσθετο κόστος θα βαρύνει τον κύριο του έργου, δηλαδή τον δήμο Σύρου - Ερμούπολης και θα το καλύψει από ιδίους πόρους.

Σκοπός της μελέτης είναι ο έλεγχος της στατικής επάρκειας της Β’ Κλειστής Αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου.

Η ισχύς της προγραμματικής σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και η διάρκειά της ορίζεται σε 6 μήνες για την ολοκλήρωση της μελέτης, χωρίς παράταση.

Η σύμβαση πέρασε σήμερα από το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του θέματος, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις της Σύρου. «Δυστυχώς, σήμερα η Σύρος δεν διαθέτει κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, γιατί και η Α’ αίθουσα παρουσιάζει τεράστια προβλήματα και ίσως να μην είναι λειτουργική για τα επόμενα χρόνια. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνταχθεί γρήγορα αυτή η μελέτη» δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης.