Ανακοινώσεις

Το SUMMER CAMP από τον Πολυχώρο Πολιτισμού & Δημιουργίας

26/06/2015 10:17
Το SUMMER CAMP από τον Πολυχώρο Πολιτισμού & Δημιουργίας

Αγαπητοί Φίλοι και Γονείς,

Με χαρά σας προσκαλούμε στο SUMMER CAMP που πραγματοποιεί ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Δημιουργίας για 3η χρονιά φέτος μέσα σε ένα κλίμα σφαιρικής δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς αλλά και μεγαλύτερους φίλους!

Μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3,5 μέχρι 12 ετών, το SUMMER CAMP του Πολυχώρου προσφέρει επτάωρη καθημερινή απασχόληση 8:00 - 15:00 από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 22 Ιουνίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν ομάδες / τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους, τη διάθεσή τους, και με την βοήθεια των εκπαιδευτών θα εκφραστούν μέσα από τον κόσμο της Τέχνης και της Δημιουργίας.

Το ανανεωμένο μας πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

εργαστήρια εικαστικών & κατασκευών
καθημερινή πρωινή άσκηση με μουσικοκινητική αγωγή
παιδική yoga
επαφή με την αγγλική γλώσσα μέσα από παιχνίδι
δημιουργία κούκλας-μαριονέτας
εργαστήριο παραμυθιού-θεατρικού παιχνιδιού
δημιουργία & φροντίδα λαχανόκηπου
εργαστήριο μαγειρικής-ζχαροπλαστικής & θαλάσσιο μπάνιο παρουσία ναυαγοσώστη

(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)

δραστηριότητες στον Ιππικό Όμιλο Κυκλάδων

(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)

 

Το SUMMER CAMP διοργανώνεται σε συνεργασία με μέλη του Δικτύου μας που είναι έμπειροι εκπαιδευτές εξειδικευμένοι στις τέχνες, στην προσχολική αγωγή, στη δημιουργική απασχόληση και στη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και τη φύση.

Θα προσφέρονται καθημερινά φρουτοσαλάτες, ενώ τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δεκατιανό τους και αν θέλουν το μεσημεριανό τους.

Οι θέσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι περιορισμένες (40).

Με σεβασμό στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του κάθε παιδιού, στόχος μας είναι μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, να καλλιεργήσουμε την δημιουργικότητα, την συνεργασία, την επικοινωνία και την επαφή με τον εαυτό μας, με τους γύρω μας και με τη φύση.

Ενεργοποιώντας την αυτοπεποίθηση, την δημιουργική έκφραση των συναισθημάτων, την ικανότητα για ανάληψη πρωτοβουλιών, πετυχαίνουμε την ανάπτυξη του εσωτερικού κόσμου του κάθε πειδιού και την αρμονική συνύπαρξη στα πλαίσια της ομάδας.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Ξεκινώντας από τα τρία βασικά χρώματα θα μάθουμε πώς γεννιέται ολόκληρη η χρωματική παλέτα με ρευστά υλικά, όπως ακουαρέλες, ακρυλικά, τέμπερες. Στη συνέχεια, μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης και του θεατρικού παιχνιδιού θα αναζητήσουμε με το κάθε παιδί τον ιδιαίτερο εσωτερικό του κόσμο δίνοντας υλική υπόσταση στις φανταστικές του διαδρομές. Θα εμπλακούμε με την δημιουργία σεναρίου, ασκήσεις ενδυνάμωσης, και θεατρικές πρόβες ενώ με συμπαγή υλικά όπως πηλό, πλαστελίνες, υφάσματα, χαρτοπολτό καθώς και ανακυκλώσιμα υλικά θα δημιουργήσουμε μόνοι μας τα κοστούμια και τα σκηνικά για την τελική μας θεατρική παράσταση που θα απολαύσουμε μαζί στο τέλος του Summer Camp.

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η καλλιέργεια των κινητικών δεξιοτήτων από την προσχολική ηλικία, συμβάλλει θετικά στην ψυχοσωματική ανάπτυξη του ατόμου. Στο πρόγραμμα κινητικής αγωγής, τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν, έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν γυμναστικές , ρυθμικές, κινητικές και ψυχοσωματικές δεξιότητες.

ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ-ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ-θΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ενας αναγραμματισμός ή ενα χαμένο Κ, ενα Ρ που ακούγεται Γ, ένα λάθος στη Γεωγραφία, 5+5= 9 και πολλά άλλα ''ενήλικα λάθη των παιδιών” έρχονται να πάρουν θέση μα όχι αυτή της τιμωρίας. Μέσα από το θέατρο λοιπόν , τα παραμύθια και το παιχνιδι δεν θα διογκώσουμε το "λάθος", θα παίξουμε μαζί του, θα μας δώσει έμπνευση να δημιουργήσουμε. Η Σταχτοπουτα που γίνεται η ΣταχτοΚούτα, ο Κοντορεπιτούλης και πολλοι άλλοι γνωστοι ήρωες θα είναι εκεί κι ας μην ακούγονται όπως τους έχουμε συνηθήσει. Τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες μέσα από το λάθος…Γιατί μπορούν!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ

Η κηπουρική, είναι ένα βήμα για την γεφύρωση του χάσματος που άνοιξε η αστικοποίηση, για να ξαναβρούμε τον φυσικό μας βηματισμό. Δεν χρειάζονται πολλά. Αγάπη για τα φυτά και όρεξη να κάνουμε παρέα μαζί τους. Στον λαχανόκηπο και τον βραχόκηπο του Πολυχώρου θα εκπαιδευτούμε πως να αγαπάμε τα φυτά, θα παρατηρήσουμε πως μεγαλώνει ένα νέο βλαστάρι μέρα με τη μέρα και πώς ένα άνθος μετασχηματίζεται σε καρπό.

Πιο συγκεκριμένα:

Θα δημιουργήσουμε κατάλληλο έδαφος για τη φύτευση και ανάπτυξη των φυτών
Θα αναπτύξουμε την ικανότητα κριτικής σκέψης μέσω της διερεύνησης
Θα αναλάβουμε ατομική και συλλογική δράση με στόχο τη συντήρηση και φροντίδα του λαχανόκηπου
Θα συνειδητοποιήσουμε τις μεγάλες αποστάσεις που διανύουν τα τρόφιμα για να φτάσουν στο πιάτο μας (τροφοδιαδρομές) και θα αναπτύξουμε κριτική στάση στην επιλογή των λαχανικών

Η δημιουργία και διατήρηση ''σχολικών'' κήπων είναι μια διαδεδομένη πρακτική σε παγκόσμιο επίπεδο, στην οποία συμμετέχουν όχι μόνο εκπαιδευτικοί και μαθητές, αλλά και ολόκληρες κοινότητες. Δημιουργείται η αίσθηση του «ανήκειν» εφόσον ο κήπος δε φτιάχνεται για τους μαθητές, αλλά από τους μαθητές. Η καλλιέργεια σχολικού λαχανόκηπου μπορεί επίσης να επιδράσει θετικά στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και στη καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Επιπρόσθετα, η διατροφή από μόνη της αποτελεί ένα σημαντικό περιβαλλοντικό θέμα εφόσον η παραγωγή, η επεξεργασία, το πακετάρισμα και η διανομή της τροφής έχουν περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Ωστόσο, ένας σχολικός κήπος από μόνος του δεν είναι παρά ένα διακοσμητικό στοιχείο της αυλής. Είναι ο τρόπος δραστηριοποίησης των μαθητών και η υλοποίηση των κατάλληλων δραστηριοτήτων που θα μετατρέψει το σχολικό κήπο σε καινοτόμο χώρο μάθησης.

ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

O Einstein είχε πει «Το παιχνίδι είναι η υψηλότερη μορφή έρευνας». Αν πιέζουμε τα παιδιά στη στεγνή ακαδημαϊκή μελέτη, υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τον ενθουσιασμό τους για μάθηση. Αν μάθουμε τα παιδιά να απομνημονεύουν χωρίς να κατανοούν, υπάρχει κίνδυνος να περιμένουν πάντα από τους άλλους να τους πουν τι να μάθουν, και να γίνουν παθητικοί και εξαρτημένοι μαθητές, χωρίς να έχουν ιδιαίτερο ζήλο για μάθηση. Τα παιδιά όμως που μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι μέσα από τους δικούς τους ρυθμούς, μαθαίνουν να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις και να βρίσκουν μόνα τους τις απαντήσεις. Γίνονται υπεύθυνοι για τη μάθησή τους. Βλέπουν τους εαυτούς τους σαν εξερευνητές, εφευρέτες, άτομα που μπορούν να λύνουν προβλήματα και να ανακαλύπτουν λύσεις.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Φέτος δίνεται η δυνατότητα της επιλογής δύο προαιρετικών δραστηριοτήτων, εφόσον η συμμετοχή είναι ικανοποιητική: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ σε συνδυασμό με ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΠΑΝΙΟ, και δραστηριότητες στον ΙΠΠΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Όσοι από τους γονείς δεν ενδιαφέρονται για τα δυο παραπάνω εργαστήρια μπορούν να φέρνουν τα παιδιά στις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου.

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Περίοδος: Ιούλιος
Συχνότητα: 1 φορά την εβδομάδα
Επιπλέον συμμετοχή: 5€ τη φορά

Κάθε Τετάρτη, οι γονείς που έχουν επιλέξει την συγκεκριμένη δραστηριότητα, καλούνται να μεταφέρουν τα παιδιά τους στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων, στα Λιβάδια (Μάννα, παραλλήλως parking Τεχνικού Λυκείου). Εκεί, με την προπονήτρια ιππασίας Αναστασία Καραμολέγκου, τα παιδιά θα μάθουν για τη ζωή και την φροντίδα των αλόγων, την ιπποκομία, θα συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις με τα άλογα αλλά και συζητήσεις με θέματα όπως

“Tο άλογο ως θεραπευτής” και “Συμβιώνω με τα ζώα” και άλλα.

Τα παιδιά ΔΕΝ θα κάνουν ιππασία.

Σε όσα παιδιά συμμετάσχουν σε τουλάχιστον 3 εργαστήρια μέσα στο μήνα Ιούλιο, ο Ιππικός Όμιλος προσφέρει δωρεάν ένα μάθημα ιππασίας σε απογευματινά τμήματα όπου θα ενταχθεί το παιδί (μαζί με τον γονέα).

Λίγα λόγια για την επαφή του Παιδιού με το Άλογο

Άλογο και άνθρωπος, μία σχέση που ξεκίνησε από τα βάθη της ιστορίας μας, μία κοινή πορεία χιλιάδων ετών, την οποία έρχεται το παιδί σας να γνωρίσει τώρα, στην Σύρο, στον Ιππικό Όμιλο Κυκλάδων και τις άρτιες εγκαταστάσεις του. Ο ίππος παρόλο που "α-λόγος" έχει να διδάξει πολλά στο παιδί: αίσθηση κοινωνικότητας, συντροφικότητας, καλής συνεργασίας, ευθύνης για τη φροντίδα του αλόγου αλλά και ισορροπία στον ψυχικό και συναισθηματικό κόσμο, δίνοντας στο παιδί ορθή κριτική ικανότητα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Περίοδος: Ιούλιος & Αύγουστος
Συχνότητα: 2 φορές το μήνα
Επιπλέον συμμετοχή: 3€ τη φορά
για παιδιά 6+ ετών

Το εργαστήριο μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το εστιατόριο Μπόλας (Hotel Camelo) στην παραλία της Βάρης, σαν εκδρομή για δύο φορές μέσα στον Ιούλιο και άλλες δύο μέσα στον Αύγουστο.

Εκεί, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο εργαστήρι μαγειρικής -ζαχαροπλαστικής, να φτιάξουν το φαγητό ή το γλυκό τους και να το γευτούν, αφού έχουν κάνει μπάνιο στην θάλασσα της Βάρης, οργανωμένοι σε ομάδες και υπό την επίβλεψη των συντονιστών και μίας ναυαγοσώστριας. Μετά το πρωινό μπάνιο, από τις 11:00 και μετά θα επιστρέφουμε στο εστιατόριο, σε οργανωμένο χώρο που μας παραχωρείται από τους ιδιοκτήτες, όπου θα τρώνε το δεκατιανό τους, θα παρασκευάζουν το μεσημεριανό τους και θα απασχολούνται υπό σκιά με τους συντονιστές, μέχρι τις 15:00.

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ SUMMER CAMP

22 Ιουνίου - 5 Σεπτεμβρίου 2015

 

ΔΕΥΤΕΡΑ - στον Πολυχώρο

8:00 - 9:00 Προσέλευση / ελεύθερες δραστηριότητες (γνωριμία, συζήτηση)

9:00 - 9:30 Φροντίδα Λαχανόκηπου

9:30 - 10:00 Δεκατιανό

10:00 - 11:00 Μουσικοκινητική Αγωγή / Ζωγραφική-κατασκευές/ Θεατρικό Παιχνίδι

11:00 - 12:00 Μουσικοκινητική Αγωγή / Ζωγραφική-κατασκευές/ Θεατρικό Παιχνίδι

12:00 - 13:00 Μουσικοκινητική Αγωγή / Ζωγραφική-κατασκευές/ Θεατρικό Παιχνίδι

13:00 - 13:30 Φρουτοσαλάτα

13:30 - 14:00 Τακτοποίηση Εργαστηρίων

14:00 – 15:00 Ελεύθερες Δραστηριότητες / Επιτραπέζιο, Παραμύθι

 

ΤΡΙΤΗ - στον Πολυχώρο

8:00 - 9:00 Προσέλευση / ελεύθερες δραστηριότητες (γνωριμία, συζήτηση)

9:00 - 9:30 Φροντίδα Λαχανόκηπου

9:30 - 10:00 Δεκατιανό

10:00 - 11:00 Μουσικοσυναισθηματική Αγωγή / Κατασκευή

11:00 - 12:00 Μουσικοσυναισθηματική Αγωγή / Κατασκευή

12:00 - 13:00 Μουσικοσυναισθηματική Αγωγή / Κατασκευή

13:00 - 13:30 Φρουτοσαλάτα

13:30 - 14:00 Τακτοποίηση Εργαστηρίων

14:00 – 15:00 Ελεύθερες Δραστηριότητες / Επιτραπέζιο, Παραμύθι

 

ΤΕΤΑΡΤΗ - στον Ιππικό Όμιλο

8:00 - 9:00 Προσέλευση / προετοιμασία εργαστηρίων

9:00 – 9:30 Φροντίδα Λαχανόκηπου

9:30 - 10:00 Δεκατιανό

10:00 - 11:00 Ιππικός Όμιλος / θεατρικό παιχνίδι

11:00 - 12:00 Ιππικός Όμιλος / θεατρικό παιχνίδι

12:00 - 13:00 Ιππικός Όμιλος / θεατρικό παιχνίδι

13:00 – 13:30 Φρουτοσαλάτα

14:00 - 15:00 Δημιουργική Απασχόληση / ελεύθερες δραστηριότητες

 

ΠΕΜΠΤΗ - στον Πολυχώρο

8:00 - 9:00 Προσέλευση / ελεύθερες δραστηριότητες

9:00 - 9:30 Φροντίδα Λαχανόκηπου

9:30 - 10:00 Δεκατιανό

10:00 - 11:00 Αγγλικά μέσω παιχνίδι/ Φυσική Αγωγή / Μουσικοσυναισθηματική Αγωγή

11:00 - 12:00 Αγγλικά μέσω παιχνίδι/ Φυσική Αγωγή / Μουσικοσυναισθηματική Αγωγή

12:00 - 13:00 Αγγλικά μέσω παιχνίδι/ Φυσική Αγωγή / Μουσικοσυναισθηματική Αγωγή

13:00 – 13:30 Φρουτοσαλάτα

14:00 - 15:00 Ελεύθερες δραστηριότητες

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - στον Πολυχώρο

8:00 - 9:00 Προσέλευση / προετοιμασία

9:00 - 9:30 Φροντίδα Λαχανόκηπου

9:30 - 10:00 Δεκατιανό

10:00 - 11:00 Σχέδιο / Κατασκευές / Θεατρικό Παιχνίδι / Κουκλοθέατρο / Οργάνωση Θεατρικής Παράστασης

11:00 - 12:00 Σχέδιο / Κατασκευές / Θεατρικό Παιχνίδι / Κουκλοθέατρο / Οργάνωση Θεατρικής Παράστασης

12:00 - 13:00 Σχέδιο / Κατασκευές / Θεατρικό Παιχνίδι / Κουκλοθέατρο / Οργάνωση Θεατρικής Παράστασης

13:00 - 13:30 Φρουτοσαλάτα

14:00 - 15:00 Χαλάρωση / ελεύθερες δραστηριότητες

 

ΣΑΒΒΑΤΟ - στον Πολυχώρο

8:00 - 9:00 Προσέλευση / ελεύθερες δραστηριότητες

9:00 - 10:00 Φροντίδα Λαχανόκηπου

10:00 - 10:30 Δεκατιανό

10:30 - 11:30 Παιχνίδια στην αυλή

11:30 - 12:30 Οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό

12:30 - 13:00 Φρουτοσαλάτα

13:00 - 14:00 Κατασκευές

14:00 - 15:00 Χαλάρωση / ελέυθερες δραστηριότητες

 

Με την εγγραφή σας ως μέλος, στηρίζετε τις δράσεις μας και απολαμβάνετε τις ειδικές προσφορές και παροχές είτε για εσάς είτε για τα παιδιά σας. Για όσους θα ήθελαν να εγγραφούν μέλη και να συμμετέχουν στις δράσεις και εκδηλώσεις μας, η συμμετοχή είναι 20 ευρώ για όλο το έτος.

 

Για τα μέλη του Πολυχώρου, θα υπάρξει έκπτωση στη συμμετοχή για το δεύτερο παιδί κατά 50%.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και βιογραφικά των εκπαιδευτών μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.polichoros-syros.com ή να μας καλέσετε στα τηλέφωνα 22810-75404 και 6973842046.