Στον ετήσιο αγώνα κολύμβησης Καστελόριζο - ΚΑΣ Τουρκίας ο Γιατρός του Νοσοκομείου μας Γιάννης Βούλτσος σήμερα 29 Ιουνίου 2025 ήρθε 5ος στην κατηγορία του τιμώντας τα Ελληνικά χρώματα και την γαλανόλευκη σημαία μας.
Ο αγώνας Καστελόριζο - Κας είναι ένας διεθνής διασυνοριακός διαγωνισμός κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης που διεξάγεται κάθε χρόνο, πάντοτε μέσα στον Ιούνιο από το 2005. Αποτελεί μέρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης της Λυκίας που διεξάγεται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Ο Γιάννης Βούλτσος με πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε πλήθος διοργανώσεων πήρε τη πέμπτη θέση ανάμεσα σε περίπου 190 αθλητές διανύοντας την απόσταση των 7,1 χιλιομέτρων, σε 2 ώρες και 17 λεπτά.
«Κολυμπώντας πέρα από τα όρια»
Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Βούλτσος έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία το iron man της Βαρκελώνης με αγώνα Μαραθωνίου , κολύμβηση 5 χιλιομέτρων και 200 χιλιόμετρα ποδήλατο σε μία ημέρα .
Τό τελευταίο κατόρθωμά του έγινε από τον ίδιο με τίτλο....... «Κολυμπώντας πέρα από τα όρια» για να τιμήσει την πατρίδα και τα Ελληνικά χρώματα .
«Ο Γιάννης είναι ένας αθλητής μεγάλων απαιτήσεων και κάθε εγχείρημά του φαντάζει ακατόρθωτο. Η προσήλωση στους στόχους του, οι απαιτητικές και ταυτόχρονα πολύωρες προπονήσεις αλλά και η δύναμη του μυαλού του είναι τα εφόδια που τον βοηθούν να πραγματοποιεί τα όνειρά του.
Ο δρόμος δεν είναι πάντα εύκολος και κάποιες φορές έρχεται αντιμέτωπος με απροσπέλαστες δυσκολίες…
Η ιστορία του, όμως, μας δείχνει ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε και ότι κάθε εμπόδιο μας κάνει πιο δυνατούς ! Στο τέλος, η ανταμοιβή της επιτυχίας είναι μοναδική.
Μια αληθινή ιστορία που μας κάνει να αναθεωρήσουμε τα σχετικά με τα ανθρώπινα όρια».
Η αγάπη του για τον αθλητισμό και «Κολυμπώντας πέρα από τα όρια» είναι το πρώτο του παιδικό βίωμα μέσα από το οποίο υλοποιεί σκέψεις και συναισθήματα των παιδικών του χρόνων και αναφέρεται στις δυσκολίες της ζωής και των ατομικών του εγχειρημάτων.
Η πατρίδα είναι υπερήφανη για τα άξια τέκνα της.
ΕΥΓΕ Γιατρέ μας .