Επικαιρότητα

20 Χρόνια Django — Μια ιστορία παγωτού, ανθρώπων και μνήμης

Επιχειρηματικότητα 22/05/2025 15:19
20 Χρόνια Django — Μια ιστορία παγωτού, ανθρώπων και μνήμης

Φέτος, στις 31 Μαΐου, το Django συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής. Είκοσι χρόνια γεμάτα ιστορίες, εποχές, πρόσωπα και στιγμές. Είκοσι χρόνια παγωτό στην καρδιά της Ερμούπολης – και κυρίως, στην καρδιά των ανθρώπων.

Στο πλαίσιο αυτής της ξεχωριστής επετείου, συμμετέχουμε με τιμή και συγκίνηση στο φεστιβάλ «200 Χρόνια Ζαχαροπλαστικής Κληρονομιάς της Ερμούπολης» και ετοιμάζουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου, από τις 11.00 έως τις 15.00, το Django μετατρέπεται – έστω για λίγες ώρες – στο μικρότερο "μεγαλύτερο" εργαστήριο παγωτού της Ελλάδας. Δημιουργοί παγωτού από διαφορετικά σημεία της χώρας (και του εξωτερικού!) έρχονται στη Σύρο για να φτιάξουμε μαζί παγωτό, να δοκιμάσουμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να μοιραστούμε τη χαρά του να δημιουργείς κάτι με τα χέρια σου και την καρδιά σου.

Κατά τη διάρκεια του session (11.00–15.00), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής, να γνωρίσουν τους δημιουργούς και – φυσικά – να δοκιμάσουν. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για συζήτηση, φωτογραφίες και κοινή δημιουργία, εντός του παραπάνω ωραρίου.

Μαζί μας θα είναι:

Εύη Παπαδοπούλου – Le Greche

Alessandro Cesari – Sable Gelato (Bologna, Italy)

Γιάννης Νύκταρης – Fatto a Mano

Λουΐζος Συμεωνίδης – Vanilla Gelato SKG

Κωνσταντίνος Καρακατσάνης – Django

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το κατάστημα δεν θα σερβίρει, καθώς ο χώρος θα είναι αφιερωμένος στην εμπειρία και τη συνεργασία.

Και όταν η μέρα φτάσει στο τέλος της...

Στις 21.00, ανοίγουμε ξανά το κατάστημα και κερνάμε παγωτό – εκεί που ξεκίνησαν όλα.

Με αυτόν τον τρόπο κλείνουμε τον κύκλο της ημέρας και γιορτάζουμε, όχι απλώς τα 20 χρόνια του Django, αλλά τις σχέσεις και τις κοινότητες που χτίζονται με ένα παγωτό στο χέρι.