Επικαιρότητα

Απάντηση της ΔΕΗ Σύρου σε δημοσίευμα του syrostoday.gr

Κοινωνία 29/05/2015 13:50
Απάντηση της ΔΕΗ Σύρου σε δημοσίευμα του syrostoday.gr

Απάντηση στο syrostoday.gr, με αφορμή άρθρο σχετικά με τη ρύπανση που συνεχίζει να υπάρχει από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, έδωσε ο Διευθυντής του ΑΣΠ Σύρου, Χρήστος Χρυσούλας.

Ο κ. Χρυσούλας σημειώνει ότι οι νέες καμινάδες που έχουν εγκατασταθεί, ύψους 60 μέτρων, καθώς και η αναβάθμιση του εξοπλισμού, έχουν συμβάλλει αποτελεσματικά στην εξάλειψη των παραγόντων που επιβαρύνουν το περιβάλλον, δεδομένου ότι τηρούνται πιστά τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία όρια εκπομπών.

 

Αναλυτικά η απάντηση της ΔΕΗ

"Αξιότιμοι κύριοι,

Σχετικά με το παραπάνω δημοσίευμά σας και γιο την πληρέστερη και κυρίως αντικειμενική ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Ήδη, οπό το 2010 λειτουργούν δύο (2) σύγχρονες, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, Μονάδες που, σε συνδυασμό με τις νέες καμινάδες ύψους 60 μέτρων και τη συνεχή αναβάθμιση του εξοπλισμού του Σταθμού (με επενδύσεις άνω των 30.000.000€) για την κάλυψη του 100% των αναγκών του νησιού σε ρεύμα, συμβάλλουν αποτελεσματικά στην εξάλειψη των παραγόντων που επιβαρύνουν το περιβάλλον, δεδομένου όη τηρούνται πιστά τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία όρια εκπομπών.

Μετά από εντατικούς ρυθμούς εργασιών διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου σύνδεσης των παλαιών Μονάδων Παραγωγής ρεύματος με τις νέες σύγχρονες καμινάδες.

Κατά συνέπεια, αξίζει να σημειωθεί ότι το συνοδευτικό νideo που δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα σας, κατέγραψε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή που αφορούσε τη διαδικασία ένταξης των Μονάδων στο σύστημα της καμινάδας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί γεγονός καθημερινότητας, εφόσον σήμερα, είναι εμφανές πως η συγκεκριμένη εικόνα, όπως έχει καταγραφεί από εσάς, δεν είναι η ίδια. Επιπλέον, η εγκατάστασή τους έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης των Περιβαλλοντικών Όρων (Π.Ο) του Σταθμού Παραγωγής και αφορούν την καλύτερη διασπορά των αερίων εκπομπών. Επισημαίνεται δε, ότι η ΔΕΗ Α.Ε είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος με

πρωταρχικό στόχο την πιστή τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, γεγονός που το αποδεικνύει έμπρακτα με έργα ανάλογης υποδομής. Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μας στην ίδια θέση του αναφερόμενου στην περίληψη άρθρου σας".

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων