Επικαιρότητα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η τελετή στην ωραιότερη πόλη του κόσμου (video)

Αθλητισμός 26/07/2024 22:02
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η τελετή στην ωραιότερη πόλη του κόσμου  (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Λεπτό προς λεπτό η τελετή έναρξης στο Παρίσι

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκίνησαν κι επίσημα, με τη διεξαγωγή μιας ομολογουμένως, διαφορετική τελετής έναρξης στο Παρίσι, απ όπου δεν έλειψαν και τα ευτράπελα ναν και το φινάλε της τελετής ήταν εντυπωσιακό: Η φλόγα άναψε σε ένα αερόστατο το οποίο απογειώθηκε και πέταξε πάνω από τη γαλλική πρωτεύουσα, κι ενώ η θρυλική Σελίν Ντιόν ανέβηκε στη σκηνή κάτω από τον Πύργο του Άιφελ για να τραγουδήσει. 

Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού σχεδιάστηκε με τεράστια μυστικότητα και οι διοργανωτές ετοίμασαν μία μεγάλη γιορτή που όμοια της δεν θα υπήρξε ποτέ ξανά στο παρελθόν, κατά το μήκος του ποταμού Σηκουάνα. Χρώματα, μουσικές, ιστορικές αναδρομές και αρκετοί… celebrity προσέδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Τελετή Έναρξης του Παρισιού 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων δεν πραγματοποιήθηκε σε γήπεδο. Αντίθετα, δεκάδες σκάφη μετέφεραν περίπου 7.000 αθλητές και καλλιτέχνες σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων κατά μήκος του Σηκουάνα.

Περισσότεροι από 10.000 αθλητές θα «παρελάσουν» στον Σηκουάνα κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.