Επικαιρότητα

Συριανοί σεφ στο Προεδρικό Μέγαρο

Κοινωνία 25/07/2024 15:25
Συριανοί σεφ στο Προεδρικό Μέγαρο

Στη δεξίωση στο προεδρικό Μέγαρο στην γιορτή για τα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Χώρα μας, παραβρέθηκαν Συριανοί σεφ προσκεκλημένοι της προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου.

Οι Συριανοί σεφ προσκλήθηκαν ως πρεσβευτές της Κυκλαδίτικης γαστρονομίας.

Στη δεξίωση στο προεδρικό Μέγαρο το παρών έδωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, βουλευτές ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της φετινής εκδήλωσης, έχει καλέσει δημάρχους ακριτικών και μαρτυρικών περιοχών, εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, διακεκριμένους αθλητές και αρχηγούς ομάδων που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια, πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία, ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, Έλληνες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό για την επιστημονική τους έρευνα, αλλά και απλούς πολίτες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο και συγκίνησαν με τις πράξεις τους ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Κατερίνα Μονογυιού συναντήθηκε με Σεφ πρεσβευτές της Κυκλαδικής γαστρονομίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Στη φετινή δεξίωση για τα 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ήταν καλεσμένοι σεφ πρεσβευτές της κυκλαδικής γαστρονομίας, οι οποίο με τις γεύσεις τους ταξίδεψαν τους καλεσμένους. Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού ευχαρίστησε τους συντοπίτες της και συνομίλησε μαζί τους για αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία. Ειδικότερα, πρόκειται για τους κυρίους Ιωάννη Γαβαλά από την Ηρακλειά, Κωνσταντίνο Σαρακατσάνη από τη Σύρο, Δημήτρη Πλυτά από την Τήνο, Λεονάρδο Ρούσσο από την Σύρο, Κωνσταντίνο Μπουγιούρη από τη Σύρο, Παναγιώτη Μενάρδο από την Μύκονο και Δημήτρη Γιγίνη από την Άνδρο.

Η βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς τους Κυκλαδίτες, που φέτος στη δεξίωση για τα 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας μαγείρεψαν σεφ πρεσβευτές της κυκλαδικής γαστρονομίας και χάρισαν σε όλους τους καλεσμένους ξεχωριστές γεύσεις. Η κυκλαδική κουζίνα, με τις εξαιρετικές και ποιοτικές πρώτες ύλες της, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο που αναδεικνύουμε ακόμη περισσότερο μέσα από την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.»