Επικαιρότητα

Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιομηχανική Πολιτική και Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο του 19ου Σεμιναρίου της Ερμούπολης

Επιχειρηματικότητα 09/07/2024 20:24
Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιομηχανική Πολιτική και Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο του 19ου Σεμιναρίου της Ερμούπολης

 

Το Σεμινάριο της Ερμούπολης για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης επιστρέφει για 19η χρονιά στη Σύρο, για ένα τριήμερο γεμάτο γνώση και πληροφορίες σε θέματα έρευνας, καινοτομίας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Το Σεμινάριο ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στη Συνεδριακή Αίθουσα «Βαλμά» του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ενώ οι εργασίες του θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Οι κεντρικοί άξονες του φετινού προγράμματος αφορούν έννοιες που βρίσκονται στην επικαιρότητα και αποτελούν την αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων όπως:

  • Τεχνητή Νοημοσύνη, οι προκλήσεις για την Έρευνα και την Εκπαίδευση.
  • Παραγωγικό Μοντέλο & Βιομηχανική Πολιτική.
  • Μηχανισμοί ενίσχυσης καινοτόμου επιχειρηματικότητας εντάσεως γνώσης.
  • Βιομηχανική Ιστορία: … Η καταγωγή του μέλλοντος!.

Στο πλαίσιο αυτό η Ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ που διοργανώνει το Σεμινάριο σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, καλεί όλους τους φορείς, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του νησιού να παρακολουθήσουν τις εργασίες του.

Όπως κάθε χρόνο, τα παραπάνω θέματα έχουν προσκληθεί και θα αναπτύξουν διακεκριμένοι ομιλητές από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, καθώς και εκπρόσωποι από διάφορους εθνικούς και διεθνείς φορείς στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και των τεχνολογικών εξελίξεων.

Το Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad Adenauer, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών-ΕΕΛ/ΛΑΚ, την εταιρεία Break Even Consulting, το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΜΠ και τον Σύλλογο Φίλων του Κέντρου Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης και πραγματοποιείται στη Σύρο για ένα τριήμερο κάθε Ιούλιο, αδιάλειπτα από το 2006, στο πλαίσιο του θεσμού των Ετήσιων Σεμιναρίων της Ερμούπολης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙIΕ/ΕΙΕ) από το 1984.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 12-14 Ιουλίου 2024 στη Συνεδριακή Αίθουσα «Βαλμά» του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Επίσης, υπάρχει υπάρχει η δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής μέσω της πλατφόρμας Webex συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_6u-ltpwmQGsa_Xo_BbYLCk9Fx8t3bgTc0f69h8NdxuDQzw/viewform?pli=1 προκειμένου να σταλεί ο σχετικός σύνδεσμος παρακολούθησης.

Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης μέσω του καναλιού του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στο YouTube.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο και το αναλυτικό πρόγραμμα στον σύνδεσμο: https://infostrag.gr/wp-content/uploads/2024/07/INFOSTRAG-SYROS-SEMINAR-PROGRAM_2024-1.pdf