Ανακοινώσεις

Πολυχώρος: Μικρός Κύκλος Μαθημάτων Κεραμικής

24/06/2024 12:50
Πολυχώρος: Μικρός Κύκλος Μαθημάτων Κεραμικής

ΜΙΚΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ - ΜΕ ΑΠΛΟ ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΨΗΣΙΜΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΡΑΚΟΥ

Τετάρτη 3/07 , 7:00 - 9:00 μ.μ. : Δημιουργία Κεραμικών Αντικειμένων με χρήση λευκού πηλού

Τετάρτη 10/07 , 7:00 - 9:00 μ.μ.: Δημιουργία Κεραμικών Αντικειμένων με χρήση λευκού πηλού

Τετάρτη 17/07 , 7:00 - 9:00 μ.μ.: Δημιουργία νέου Κεραμικού αντικειμένου με χρήση πηλού για Ρακού

Τετάρτη 24/07 , 7:00 - 9:00 μ.μ.: Ζωγραφική και Γυάλωμα των προηγούμενων έργων μας και προετοιμασία / τοποθέτηση τους στο καμίνι. (Καμίνιασμα)

Τετάρτη 31/07 , 7:00 - 11:00 μ.μ.: Τελετουργία Ψησίματος - Τεχνική Raku - Τελετή λήξης (κεράσματα)

Σε αυτό το πενθήμερο Σεμινάριο, θα αξιοποιήσουμε τα στοιχεία της φύσης για να δημιουργήσουμε τα δικά μας αντικείμενα διακόσμησης ή χρήσης, με τις πανάρχαιες μεθόδους και τεχνικές έκφρασης και δημιουργίας χρησιμοποιώντας τον πηλό.

Στις πρώτες μας δύο συναντήσεις, 2/07 & 9/07 θα δημιουργήσουμε τα κεραμικά μας αντικείμενα με τη χρήση συμβατικού λευκού πηλού και αφού τα αφήσουμε κάποιες μέρες να στεγνώσουν καλά, θα μπουν στο καμίνι για το 1ο ψήσιμο (ή όπως λέγεται και αλλιώς bisquit).

Στην τρίτη μας συνάντηση, 16/07 θα δημιουργήσουμε αντικείμενα με τον ειδικό πηλό για Ρακού, για ψήσιμο των κεραμικών με την τεχνική του Raku.

Στην τέταρτη συνάντησή μας, με θα ζωγραφίσουμε τα έργα των δύο πρώτων συναντήσεων μας με τα ειδικά πυροχρώματα για πηλό και θα τα βουτήξουμε στο γυαλί (θα τα υαλώσουμε), θα τα προετοιμάσουμε και θα τα τοποθετήσουμε στο καμίνι ώστε να ψηθούν για δεύτερη και τελική φορά ώστε την επομένη να τα πάρετε. Έπειτα, θα ζωγραφίσουμε και θα υαλώσουμε και τα αντικείμενα Ρακού με τις ειδικές συνταγές υαλωμάτων για τα μοναδικά αποτελέσματα που θα αντικρίσουμε στην τελετή λήξης.

Στην Πέμπτη μας συνάντηση, θα βρεθούμε στον χώρο του καμινιού, όπου θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί το ειδικό κλίμα και τις συνθήκες, όπου θα ψήσουμε τα Κεραμικά που φτιάξαμε με τον ειδικό πηλό για Ρακού. Θα απολαύσουμε την ιδιαίτερη αυτή Ιαπωνική τεχνική, μία φαντασμαγορική μέθοδος ψησίματος των κεραμικών που χρησιμοποιεί όλα τα στοιχεία της φύσης, λέγεται Raku και σημαίνει: ''ευτυχία''!

Χώμα, Νερό, Φωτιά, Αέρας, Αιθέρας, Χρώμα, Γυαλί... Ελάτε να εκφραστούμε δημιουργικά και να γνωρίσουμε τα μυστικά του πηλού!

Με την Ελπίδα Γαδ

Δείτε εδώ περισσότερα.