Επικαιρότητα

To video από την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα

Κόσμος 08/06/2024 14:13
To video από την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα

Η Ουκρανία πέτυχε το άνευ προηγουμένου κατόρθωμα να καταστρέψει ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-57.

Σύμφωνα με την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Κιέβου, το μαχητικό αεροσκάφος ήταν σταθμευμένο στην αεροπορική βάση Akhtubinsk, 589 χιλιόμετρα από τις γραμμές του μετώπου στην Ουκρανία

Στη διάρκεια επιχείρησης στην κεντρική Γάζα, ο ισραηλινός στρατός εντόπισε και διέσωσε τέσσερις ομήρους, σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σήμερα το πρωί, σε μια συντονισμένη επιχείρηση (IDF, ISA και αστυνομία του Ισραήλ) στην περιοχή Νουσεϊράτ διασώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι. Πρόκειται για τους Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27) και Shlomi Ziv (40), οι οποίοι είχαν απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ «Nova» στις 7 Οκτωβρίου.

Οι όμηροι διασώθηκαν από δύο ξεχωριστές τοποθεσίες στην καρδιά του Νουσεϊράτ. Η υγεία τους είναι σε καλή κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στο Ιατρικό Κέντρο «Sheba» για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν τους ομήρους στα σπίτια τους».

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης 4 ομήρων: Νόα Αργαμάνη, Σλόμι Ζιβ, Άλμογκ Μεΐρ, Αντρέι Κοζλόφ.

 

Σε βίντεο που τραβήχτηκε από την Αθήνα, δεκάδες Ισραηλινοί πανηγυρίζουν στους δρόμους μόλις άκουσαν το ευχάριστο γεγονός, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα.

Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έφτασε στο νοσοκομείο Tel Hashomer και συνάντησε τον Noa Argamani που απελευθερώθηκε από την αιχμαλωσία

 

Οι στιγμές της προσγείωσης του απαχθέντος Αντρέι Κοζλόφ στο νοσοκομείο