Γνώμες

Κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου σε επαγγελματικό ταξίδι: Μήπως αξίζει τον κόπο;

Γνώμες 05/06/2024 08:51
Κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου σε επαγγελματικό ταξίδι: Μήπως αξίζει τον κόπο;

Η εταιρεία αποφάσισε, ότι πρέπει να κάνετε ένα ορισμένο επαγγελματικό ταξίδι. Εσείς θέλετε να δείξετε καλό πρόσωπο και δε θέλετε βάλετε την εταιρεία σε πολλά έξοδα. Επομένως βάζετε στη ζυγαριά έξοδα, όπως η διαμονή, η διατροφή και το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου. Σε αυτό το τελευταίο θα σταθούμε.

Αν και είναι αυτονόητο, γιατί σε ένα επαγγελματικό ταξίδι είναι προτιμότερο να μη χρησιμοποιεί κάποιος το δικό του αμάξι, θα συνοψίσουμε τα κύρια επιχειρήματα.

  1. Δεν επιβαρύνετε το δικό σας αμάξι
  2. Σε ένα μέρος που δε γνωρίζετε καλά, είναι καλύτερο να νοικιάζετε.
  3. Το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου είναι μικρότερο απ’ ότι πιστεύετε.

Ας δούμε όμως παρακάτω γιατί είναι οικονομικά πιο προσιτό να νοικιάζετε αμάξι σε ένα επαγγελματικό ταξίδι.


Πλεονεκτήματα ενοικίασης αυτοκινήτου σε επαγγελματικό ταξίδι

  1. Άνεση μετακίνησης

Κάνοντας ένα επαγγελματικό ταξίδι μπορείτε να βασιστείτε στα μέσα μεταφοράς, σε ταξί ή στην ενοικίαση αυτοκινήτου για τη μεταφορά σας. Το πρόβλημα με τα μέσα μεταφοράς, όσο άριστο δίκτυο κι αν υπάρχει, είναι τα απρόβλεπτα.

Κάποια έργα, στάσεις εργασίας ή άλλες καθυστερήσεις, μπορεί να οδηγήσουν στο να καθυστερήσετε στο ραντεβού σας. Αυτό θα οδηγήσει σε άγχος και πιθανόν μειωμένη απόδοση. Το ίδιο βέβαια και αν πρέπει να κάνετε μια ώρα ταξίδι για να φτάσετε από το σημείο διαμονής στο σημείο του ραντεβού σας.

Από την άλλη πλευρά το ταξί μπορεί να είναι πιο άμεσο, είναι όμως και κοστοβόρο. Σαν ενδιάμεση λύση η ενοικίαση αυτοκινήτου θα σας εξυπηρετήσει περισσότερο.

 

  1. Υπάρχει τρόπος για φθηνές ενοικιάσεις αυτοκινήτου

Κι αν απορείτε πως θα βρείτε φθηνές ενοικιάσεις αυτοκινήτου η λύση είναι ίδια με άλλες περιπτώσεις, στις οποίες κάνετε κράτηση. Κλείστε αμάξι νωρίς. Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά. Άλλωστε ένα επαγγελματικό ραντεβού είναι προγραμματισμένο μέρες, αν όχι βδομάδες πιο πριν.

Επομένως κάντε την κράτησή σας έγκαιρα για να πετύχετε ένα από τα πιο περιζήτητα αμάξια. Ποια είναι αυτά; Τα μικρής κατηγορίας βέβαια, ώστε να μπορεί κάποιος να είναι ευέλικτος και άνετος τόσο στη μετακίνηση όσο και στη στάθμευση.

 

  1. Ευελιξία ως προς το είδος του αμαξιού

Όπως προλογίσαμε μπορεί να θέλετε ένα αμάξι, απλώς για τη μετακίνησή σας. Σε αυτή την περίπτωση κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας για ένα μικρό αμάξι, ώστε να μετακινείστε άνετα. Από την άλλη πλευρά μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρετε κάποιο σημαντικό στέλεχος, οπότε έχετε την άνεση να ενοικιάσετε ένα πολυτελές αμάξι.

Τέλος για να είστε βέβαιοι, ότι θα κάνετε μια οικονομική κράτηση, θυμηθείτε τα δύο μυστικά. Αρχικά όπως είπαμε να κάνετε την κράτηση έγκαιρα. Το δεύτερο σημαντικό είναι τα προγράμματα επιβράβευσης πιστών πελατών. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ειδικά προγράμματα πόντων οι προσφορών για τακτικούς πελάτες, από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε με επιπλέον εκπτώσεις.