Επικαιρότητα

Οπαδική βία:Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί με τηλεκάρτα o ''Koκός'' - Προφυλακίστηκε και ο μάνατζερ του τράπερ

Κοινωνία 27/04/2024 15:30
Οπαδική βία:Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί με τηλεκάρτα o ''Koκός'' - Προφυλακίστηκε και ο μάνατζερ του τράπερ

Με μια τηλεκάρτα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του ένας εκ των κρατουμένων χούλιγκαν για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επονομαζόμενος «Κοκός», εκ των ηγετικών στελεχών της Θύρας 7, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια με την τηλεκάρτα που είχε στην κατοχή του. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκαν άμεσα τι συνέβη και επενέβησαν.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία» όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Πέντε προφυλακιστέοι

Σημειώνεται πως το δρόμο για τη φυλακή θα πάρουν πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι εν λόγω κατηγορούμενοι, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, ο οποίος κατά πληροφορίες αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Ανάμεσα στους προφυλακιστέους, είναι και ο επονομαζόμενος «Κοκός»:Ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές αφού φέρεται να έχει εμπλοκή σε ρατσιστικές επιθέσεις, ενώ φέρεται να έχει επιδείξει και επιθετική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια αγώνων. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «67Β», αναφερόμενος στον 31χρονο, περιέγραψε περιστατικό κατά το οποίο «χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού που συνόδευε δύο – τρία παιδάκια. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε ο… πήγε και τον χτύπησε».

Απολογήθηκαν 24

Μέχρι τώρα, το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθούν έχουν περάσει 24 από τους συνολικά 31 κατηγορούμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, είκοσι από τους κατηγορούμενους έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Τι κατέθεσε ο 16χρονος που αφέθηκε ελεύθερος

Ο 16χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είπε πως βρέθηκε με τον αδελφό του, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ομολογήσει πως πέταξε την μοιραία φωτοβολίδα στο στάδιο, ενώ είχε ξεκινήσει ο αγώνας και πως μετά το πρώτο σετ, άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδε περίπου 100 άτομα να κινούνται τρέχοντας προς τα έξω.

«Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει. Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα.

Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα και αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα κάτω».