Επικαιρότητα

Συνάντηση Αλέξη Αθανασίου με την Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη

Πολιτική 26/04/2024 13:50
Συνάντηση Αλέξη Αθανασίου με την Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη

Με την Ευρωβουλευτή κα Μαρία Σπυράκη συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος Αθανασίου, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Γιάννη Μαραγκού, Νίκου Σκευοφύλαξ και Δημήτρη Κοσμά, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Βουτσίνου, του προέδρου της ΔΕΕΠ Κυκλάδων κ. Χρήστου Καφτηράνη και του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ στη Σύρο κ. Στάθη Μπαρμπούνη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου για τις επικείμενες Ευρωεκλογές, στην οποία η κα Σπυράκη θέτει εκ νέου υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Ευρωβουλευτής παρουσίασε τους βασικούς άξονες στους οποίους κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία, την πράσινη οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης του Ευρωκοινοβουλίου, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η ψήφος των συμπολιτών μας στις Ευρωεκλογές.

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου επεσήμανε την ανάγκη αξιοποίησης από τους Δήμους με τον πιο αποδοτικό τρόπο του συνόλου των ευρωπαϊκών πόρων, δεδομένου ότι οι σύγχρονοι Δήμοι καλούνται πλέον να διευρύνουν την αναπτυξιακή τους δράση μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης έργων και προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής, προστασίας του περιβάλλοντος κ.ά.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για περαιτέρω συνεργασία στις αρμοδιότητες των οποίων άπτεται η κα Σπυράκη.