Επικαιρότητα

Το ηφαίστειο Ρουάνγκ εξερράγη στην ινδονησιακή επαρχία Βόρειο Σουλαουέζι(video)

Κόσμος 26/04/2024 13:31
Το ηφαίστειο Ρουάνγκ εξερράγη στην ινδονησιακή επαρχία Βόρειο Σουλαουέζι(video)

Το ηφαίστειο Ρουάνγκ εξερράγη στην ινδονησιακή επαρχία Βόρειο Σουλαουέζι.

Οι κάτοικοι της περιοχής προειδοποιήθηκαν ότι ένα τσουνάμι μπορεί να χτυπήσει το νησί Ταγκουλαντάνγκ. Εκκενώθηκαν 12 χιλιάδες άνθρωποι.

Τούρκος μαχαιρώνει Ισραηλινό αστυνομικό...η συνέχεια είναι γνωστή

Ένα αγόρι 13 ετών έχασε τη ζωή του, έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησε ένας 36χρονος το πρωί της Τρίτης σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό Λονδίνο.

Ο 36χρονος φέρεται να επιτέθηκε με ένα σπαθί σε κόσμο, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους. Μεταξύ τους, βρισκόταν ένα 13χρονο αγοράκι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα, όπως ανακοίνωσε σε νεότερη ενημέρωσή της η αστυνομία. Επιπλέον, δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα και θα χρειαστεί να χειρουργηθούν, χωρίς ωστόσο να απειλείται άμεσα η ζωή τους.

Ο 36χρονος δράστης συνελήφθη μετά την επίθεση, καθώς εθεάθη να περιφέρεται στους δρόμους του Hainault με ένα σπαθί, ενώ από τις αναφορές της αστυνομίας, η επίθεση «δεν ήταν στοχευμένη».
 

 

 

 

Μασκοφόροι φοιτητές εισβάλλουν τώρα στο Hamilton Hall στο Πανεπιστήμιο Columbia, καταλαμβάνοντας το κτίριο.

Η γαλλική αστυνομία σέρνει φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Οι Γάλλοι φοιτητές προσπαθούσαν να στήσουν σκηνές και να δημιουργήσουν μια «απελευθερωμένη ζώνη» με τον ίδιο τρόπο όπως οι φοιτητές στις ΗΠΑ Δεν λειτούργησε στη Γαλλία

Οι Ελληνορθόδοξοι στη Γάζα προετοιμάζουν την πόλη για να υποδεχθούν τον Βασιλιά των Βασιλέων, παρά την καταστροφή που είναι εμφανής στα βίντεο κλιπ γύρω από την Εκκλησία και έξω στην αυλή. Καλή Κυριακή των Βαΐων

Η γερμανική αστυνομία απομακρύνει από το έδαφος ομάδα Παλαιστινίων ακτιβιστών που ουρλιάζουν και τους σέρνει στο γρασίδι καθώς τους συλλαμβάνουν.

Ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν όλεθρο στις πολιτείες Νεμπράσκα και Αϊόβα των ΗΠΑ

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στη διάρκεια ευρείας νυκτερινής επίθεση, δήλωσε σήμερα πηγή μέσα από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η πηγή εξήγησε ότι το Κίεβο έπληξε «τεχνολογικές εγκαταστάσεις κλειδί» σε δύο διυλιστήρια στη νότια ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ.

Η επίθεση εξαπολύθηκε από την ουκρανική υπηρεσία ασφάλειας SBU, πρόσθεσε η πηγή, επισημαίνοντας ότι drones στοχοθέτησαν και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Κουστσέφσκ που βρίσκεται στην ίδια περιφέρεια.

Οι ρωσικές αρχές είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για πυρκαγιά σε διυλιστήριο της πόλης Σλαβιάνσκ, επισημαίνοντας ότι αυτό αναγκάστηκε να αναστείλει κάποιες δραστηριότητές του.

«Οι εργασίες στο διυλιστήριο έχουν ανασταλεί εν μέρει», επεσήμανε ο Εντουάρντ Τρουντνέφ διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας Slavyansk ECO Group, που διαχειρίζεται το διυλιστήριο

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «10 drones» έπληξαν τις εγκαταστάσεις προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά. «Ενδέχεται να υπάρχουν κρυφές ζημιές», εκτίμησε.