Γνώμες

Δωρεάν online ψυχαγωγία

Γνώμες 24/04/2024 12:26
Δωρεάν online ψυχαγωγία

Στην ψηφιακή εποχή, μπορείς να βρεις αρκετές μορφές ψυχαγωγίας online, χωρίς να χρειάζεται να αδειάζει η τσέπη σας. Υπάρχουν αμέτρητες πηγές διαθέσιμες στο διαδίκτυο που παρέχουν δωρεάν διασκεδαστικό, ελκυστικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Είτε σας ενδιαφέρουν τα video games, οι ταινίες, τα βιβλία ή η εκμάθηση νέων skills, υπάρχει κάτι για όλους. Ακολουθεί ένας οδηγός με μερικούς από τα καλύτερα δωρεάν online μέσα που μπορούν να σας διασκεδάσουν για ώρες.

Δωρεάν πλατφόρμες streaming

1. Crackle

Το Crackle, που ανήκει στη Sony, προσφέρει μια ποικιλία ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και πρωτότυπου περιεχομένου. Αν και υποστηρίζεται από διαφημίσεις (λογικό), δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε ούτε δεκάρα, για να απολαύσετε κλασικές αλλά και νέες κυκλοφορίες. Η πλατφόρμα είναι εύκολη στην πλοήγηση και δεν απαιτεί συνδρομή.

2. Tubi

Το Tubi είναι μια άλλη τρομερή υπηρεσία streaming με υποστήριξη διαφημίσεων που μπορείτε να διαλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών. Με περιεχόμενο που ποικίλλει: από ταινίες τρόμου, έως και κωμωδίες, και από δράμα έως και παιδικές σειρές, το Tubi έχει κάτι για να καλύψει όλα τα γούστα χωρίς φυσικά συνδρομή.
 

Εκπαιδευτικά

3. Khan Academy

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας για να μάθετε κάτι καινούργιο, η Khan Academy προσφέρει δωρεάν μαθήματα μέσα από σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, για να επιλέξετε από μαθηματικά μέχρι και ιστορία της τέχνης. Τα μαθήματα είναι καλά δομημένα και κατάλληλα για όλες τις ηλικίες.

4. Duolingo

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν μια νέα γλώσσα, το Duolingo είναι ένας διασκεδαστικός και έξυπνος τρόπος εξάσκησης. Η χρήση του είναι δωρεάν και προσφέρει μαθήματα σε περισσότερες από 30 γλώσσες, από ισπανικά έως ιαπωνικά.
 

Ηλεκτρονικά βιβλία και ακουστικά βιβλία

5. Project Gutenberg

Το Project Gutenberg προσφέρει πάνω από 60.000 δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία, συμπεριλαμβανομένων πολλών κλασικών βιβλίων. Αν είστε φαν της λογοτεχνίας, πρόκειται για έναν θησαυρό που είναι εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να μεταφορτώσετε τα αρχεία σε διάφορες μορφές για να ταιριάζουν σε διαφορετικές συσκευές.

6. LibriVox

Για όσους προτιμούν την ακρόαση από την ανάγνωση, το LibriVox παρέχει δωρεάν audio books από βιβλία. Είναι μια εξαιρετική πηγή για πρόσβαση σε κλασικά βιβλία σε ηχητική μορφή, με αφηγητές εθελοντές από όλο τον κόσμο.
 

Gaming

7. Steam Free to Play

Το Steam, η δημοφιλής πλατφόρμα παιχνιδιών, διαθέτει ένα τμήμα "Free to Play", όπου μπορείτε να βρείτε πλήθος παιχνιδιών που δεν κοστίζουν τίποτα για να τα απολαύσετε. Θα βρείτε από κλασικά φρουτάκια δωρεάν, παιχνίδια περιπέτειας και παζλ έως και online games με πολλούς παίκτες.

8. Miniclip

Το Miniclip προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία δωρεάν παιχνιδιών που είναι ιδανικά για να γεμίζετε τα μικρά σας διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα βρείτε κατηγορίες όπως:

δράσης, σπορ και παζλ
Σίγουρα είναι εύκολο να βρείτε κάτι που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, χωρίς να απαιτείται να χάσετε σημαντικό μέρος από τον χρόνο σας.

Εικονικές περιηγήσεις και πολιτισμός
 

9. Google Arts & Culture

Το Google Arts & Culture προσφέρει εικονικές περιηγήσεις σε μερικά από τα πιο διάσημα μουσεία και ιστορικά μνημεία του κόσμου. Εξερευνήστε μέρη όπως το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο ή το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, όλα αυτά από την άνεση του σπιτιού σας.

10. NASA Media Library

Για τους λάτρεις του διαστήματος, η NASA Media Library είναι γεμάτη με εκπληκτικές συλλογές εικόνων, βίντεο και ήχου που είναι ελεύθερα προσβάσιμες στο διαδίκτυο. Βυθιστείτε στα θαύματα του σύμπαντός μας μέσα από φωτογραφίες, συναρπαστικά βίντεο, αλλά και ιστορικά έγγραφα.
 

Συμπέρασμα

Το διαδίκτυο είναι μια απέραντη παιδική χαρά ευκαιριών για να διασκεδάσετε χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Μπορείτε να δείτε ταινίες και να μάθετε νέα skill, για να απολαύσετε τον χρόνο σας στο διαδίκτυο. Εξερευνήστε αυτές τις επιλογές και βρείτε τον αγαπημένο σας τρόπο για να χαλαρώσετε.