Γνώμες

Η νυχτερινή διασκέδαση στη Σύρο

Γνώμες 16/11/2023 10:04
Η νυχτερινή διασκέδαση στη Σύρο

Η Σύρος είναι το πιο κοσμοπολίτικο και αριστοκρατικό νησί των Κυκλάδων (και όχι μόνο). Η Ερμούπολη της Σύρου αποτελεί την πρωτεύουσα του Νομού Κυκλάδων και για αυτό διοργανώνονται σε αυτή δεκάδες εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

Έχει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και είναι ένας προορισμός όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλο το χρόνο. Η έντονη νυχτερινή της ζωή δε σταματά ποτέ και καλύπτει όλα τα γούστα.

Ανακάλυψε τι μπορεί να σου προσφέρει η βασίλισσα των Κυκλάδων για τη διασκέδασή σου στο νησί.

Που θα κατευθυνθείς για την καλύτερη νυχτερινή ζωή της Σύρου

Ερμούπολη

Όπως είναι αυτονόητο, στο κέντρο η νυχτερινή ζωή βρίσκεται στα καλύτερά της. Υπάρχουν πολλά μπαράκια τόσο στο λιμάνι, όσο και στα υπόλοιπα στενά πιο πίσω ενώ υπάρχουν κάποια μέχρι και κάτω από τον Άγιο Νικόλαο στη συνοικία Βαπόρια.

Τα μαγαζιά του λιμανιού διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Στον εσωτερικό διοργανώνονται πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στον εξωτερικό μπορείς να απολαύσεις πιο χαλαρά το ποτό ή το κοκτέιλ σου.

Ο DJ ανεβάζει τη διάθεση στο κόκκινο βάζοντας αγαπημένα τραγούδια του σήμερα και του χθες που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Όλοι οι φοιτητές και οι νέοι που θα επισκεφτούν το νησί σίγουρα θα περάσουν έστω μια φορά από εδώ.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα μπαράκια στο κέντρο τα οποία κάνουν πάρτι. Ανακαλύψτε τα όλα!

Σύρος νυχτερινή ζωή αλλά φυσικά και καλό φαγητό. Για να μπορέσεις να χαρείς το ποτό σου με την παρέα σου θα πρέπει πρώτα να έχετε χορτάσει.

Κοντά στο λιμάνι συναντάτε την οδό Κυπαρίσσου, στην οποία πολλά εστιατόρια και ταβέρνες βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο. Εκεί μαζεύονται καλλιτέχνες που παίζουν παλιά ελληνικά λαϊκά τραγούδια για να σας διασκεδάσουν όσο εσείς το γεύμα σας. Αποτελεί έναν από τους γνωστότερους αλλά και πιο αγαπημένους δρόμους του νησιού, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να τον επισκεφτείς!

Υπάρχουν πολλά ακόμη εστιατόρια και ταβέρνες σε όλη την έκταση της Ερμούπολης. Κάνε μια βόλτα στα στενά της ώστε να τα εξερευνήσεις όλα και να βρεις το ιδανικό για εσένα.

Άνω Σύρος

Στην περιοχή της Άνω Σύρου ξαφνικά όλα γίνονται πιο γραφικά, πιο παραμυθένια… Γενικά η Σύρος δεν ακολουθεί το πρότυπο του κλασικού Κυκλαδίτικου νησιού. Έχει τη δική της αρχιτεκτονική, γεγονός που αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στα σπίτια και τα δημόσια κτίρια αλλά και στα μαγαζιά.

Εδώ μπορείς να δειπνήσεις ή να πιεις το ποτό σου κοιτώντας όλη την Ερμούπολη! Η θέα πραγματικά σου κόβει την ανάσα.

Επιλέξτε λοιπόν κάποιο παραδοσιακό ταβερνάκι ή ίσως ένα πιο μοντέρνο εστιατόριο και δοκιμάστε τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού. Μετά πιείτε το κοκτέιλ σας και κάντε βόλτα στα στενά της Άνω Σύρου.

Χωριά Σύρου

Η νυχτερινή ζωή του νησιού δε σταματάει ποτέ. Για αυτό σχεδόν σε όλες τις γνωστές παραλίες του νησιού υπάρχουν beach bar που κάνουν πάρτι από το πρωί μέχρι και το βράδυ!

Γραφικές ταβέρνες που σας σερβίρουν οικογενειακές συνταγές χρόνων με φροντίδα και αγάπη, αλλά φυσικά και εστιατόρια με εκπληκτικές παραλλαγές παραδοσιακών φαγητών.

Άμμος, θάλασσα και μεγάλα hit τραγουδιών: αυτά είναι τα τρία συστατικά που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια υπέροχη μέρα στην παραλία. Υπάρχουν πολλά must – visit beach bars στις παραλίες του νησιού, οπότε μπορείτε να επιλέξετε όποιο σας ταιριάζει καλύτερα (οι επιλογές είναι πολλές).

Πέρα από το κέντρο γίνονται πάρα πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στις τριγύρω περιοχές, οπότε να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά μήπως βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει.

Ποιο μέρος έκλεψε τις εντυπώσεις;

Σίγουρα ξεχώρισες κάποια περιοχή από τις παραπάνω. Κάποια θα σου έκανε «κλικ».

Αυτό δε σημαίνει ότι απορρίπτεις τις υπόλοιπες. Εξερεύνησε όσο περισσότερο μπορείς τη Σύρο και θα βγεις κερδισμένος από όλες τις πλευρές!

Το μόνο σίγουρο είναι πως η νυχτερινή ζωή του νησιού γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη… Η εξέλιξη των μαγαζιών είναι αισθητή, ενώ όλος και περισσότερος κόσμος επιλέγει το νησί της Σύρου για τις διακοπές του.