Ανακοινώσεις

Σωματείο εργαζομένων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Κοινωνία 27/03/2015 14:01

Το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Σύρου Ερμούπολης απαντά σε δημοσιεύματα σχετικά με τη Φιλαρμονική του Δήμου:

Ως σωματείο εργαζομένων οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη συνάδελφό μας,  και Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής του Δήμου, σε σχέση με το απαράδεκτο δελτίο τύπου της Δημοτικής αρχής. 

Δεν θα απαριθμήσουμε το έργο της συναδέλφου γιατί ξέρουμε ότι οι δημότες μας έχουνε μάτια και βλέπουν αλλά κυρίως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν και αυτιά και ακούν. Να υπενθυμίσουμε μονάχα ότι η αλματώδης πρόοδος της φιλαρμονικής οφείλεται κυρίως στο πάθος της συναδέλφου όχι μόνο για τη μουσική καθευτή αλλά  και για την εκπαίδευση των παιδιών μέσω της μουσικής. Άλλωστε για τον λόγο αυτό έχει τιμηθεί με την ύψιστη τιμή για έναν πολίτη, δηλαδή να της δοθεί το κλειδί της πόλης.

 Αναφέρεστε στο δελτίο τύπου για ''αιφνιδιαστική ασθένεια'', δεν ξέρουμε εάν οι ασθένειες των αιρετών προσώπων της Δημοτικής αρχής είναι προγραμματισμένες και ως έτσι ''κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια''. Η δήλωση αυτή θίγει και την Αρχιμουσικό και τον Ιατρό που γνωμάτευσε την ασθένεια. Και οι δύο έχουν έννομο συμφέρουν να στραφούν κατά της δήλωσης και μέσω νομικής οδού. Ο τρόπος που αντιμετωπίζετε έναν υπάλληλο που έχει δουλέψει παραπάνω από τις τυπικές που υποχρεώσεις δείχνει τελικά πόσο είστε απέναντι με τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους ενώ θα έπρεπε να ήμασταν στην ίδια πλευρά. Επίσης δείχνει και άγνοια διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα τα βέλτιστα οφέλη για τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού.  

 Σχετικά για τα υπόλοιπα μέλη της φιλαρμονικής, εάν από τις 100 ώρες εργασίες τους πληρωθούν για 3, νομίζουμε ότι περισσότερο εθελοντές είναι παρά έμμισθοι. Επιπλέον στην τελευταία συνάντηση τη Δευτέρα το βράδυ και προτού βγει το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, είχε γίνει σαφές από πλευράς μουσικών ότι ακόμα και αν δεν πληρωθούν θα παραμείνουν στην Φιλαρμονική. Αντί λοιπόν να αναδειχτεί αυτή η προσφορά των μουσικών, παραμερίζονται όλα τα υπόλοιπα προβλήματα και εσκεμμένα θίγετε το σύνολο της Φιλαρμονικής μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της απαξίωσης υπηρεσιών και υπαλλήλων, τώρα πια και πλήθους άλλων ατόμων.

Δυστυχώς οι αυθόρμητες αυτές σκέψεις που μας έρχονται στο μυαλό δεν είναι υποκινούμενες από κανέναν άλλον πέραν της δική σας στάσης.

Γεωργία Βαρελά               Πρόεδρος                              

Γιάννης Χρόνης                Αντιπρόεδρος

Νίκος Σομπόνης               Γραμματέας

Αντώνης Ξυγκάκης          Ταμίας