Επικαιρότητα

Σύρος: Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών παρακολούθησαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στο νησί

Κοινωνία 02/06/2023 19:15
Σύρος: Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών παρακολούθησαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στο νησί

Με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου πραγματοποιήθηκε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων τα οποία είχαν ως θέμα την παροχή πρώτων βοηθειών & Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Η επιμορφωτική δράση οργανώθηκε από το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης – Εκπαίδευσης της ΓΕ.Π.Α.Δ. Νοτίου Αιγαίου με την επιμέλεια της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής του Γ.Ν. Σύρου και υλοποιήθηκε σε πέντε σεμινάρια τα οποία παρακολούθησαν 43 στελέχη που υπηρετούν σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Σύρου υπό καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτή.

Το πρόγραμμα της επιμόρφωσης αναπτύχθηκε σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο ενώ για τις ανάγκες των σεμιναρίων, που διενεργήθηκαν σε αίθουσα του Γ.Ν. Σύρου, χρησιμοποιήθηκαν ως εκπαιδευτικά μέσα πρόπλασμα (κούκλα) και αυτόματος εξωτερικός απινίδωσης.

Συγκεκριμένα αντικείμενο της εκπαίδευσης αποτέλεσαν οι εξής ενότητες:

Αντιμετώπιση και πρώτες βοήθειες σε περιστατικά

πνιγμονής – πνιγμού,

επιληπτικής κρίσης,

εγκαυμάτων,

αιμορραγίας,

θερμοπληξίας

υποθερμίας,

λιποθυμικά επεισόδια

Τοποθέτηση πάσχοντα σε Θέση Ασφαλείας
Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε ενήλικες και παιδιά.
Λειτουργία και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινίδωση

Έχοντας ως αποστολή την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της πρωταρχικής αξίας της ζωής, με την παρακολούθηση των συγκεκριμένων σεμιναρίων τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας αποκτούν βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών κατά τη παρουσία τους σε κρίσιμα περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας.