Επικαιρότητα

Πανελλήνιες 2023: Οι λύσεις των θεμάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς (video)

Εκπαίδευση 02/06/2023 11:32
Πανελλήνιες 2023: Οι λύσεις των θεμάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς (video)

«Πρεμιέρα» έκαναν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει τα θέματα για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας (έκθεση) λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, 2 Ιουνίου.

Δείτε εδώ τις λύσεις στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία ΓΕ.Λ. 02/06/2023

Το κεντρικό θέμα του κριτηρίου αξιολόγησης αφορά στην βία κατά των γυναικών.

Οι επιμέρους ερωτήσεις του κριτηρίου κινούνται στην γενική φιλοσοφία των πανελλαδικών εξετάσεων τα τελευταία χρόνια, με απολύτως κειμενο-κεντρική προσέγγιση, που απευθύνεται σε σωστά προετοιμασμένους μαθητές.

Το κείμενο αναφοράς στην Νεοελληνική Γλώσσα και στην Λογοτεχνία υποτυπώνει ένα σύγχρονο πρόβλημα για τα έμφυλα στερεότυπα και την βία κατά των γυναικών.

Οι υποψήφιοι, στην παραγωγή λόγου, καλούνται να αναπτύξουν και να τεκμηριώσουν τις προσωπικές τους απόψεις σχετικά με τα φαινόμενα της παραβίασης των γυναικείων δικαιωμάτων και της συμβολής τους, ως νέας γενιάς στην επίτευξη της ισότητας των φύλλων.

Γιώργος Χρυσουδάκης

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος 

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς