Επικαιρότητα

Θεόδωρος Κλιάρης: Τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί το αξιόπλοο των πλοίων

Πολιτική 02/06/2023 10:39
Θεόδωρος Κλιάρης: Τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί το αξιόπλοο των πλοίων

Το Λιμάνι του Πειραιά και την Πύλη E7 επισκέφθηκαν το πρωί ο υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. (ε.α) Θεόδωρος Κλιάρης, μαζί με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

«Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στο Λιμάνι του Πειραιά μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής περιόδου. Ελπίζουμε ότι και φέτος ο τουρισμός θα μας εκπλήξει ευχάριστα», δήλωσε αρχικά ο κ. Κλιάρης και συνέχισε:

«Η επιβατική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και τα πλοία αναχωρούν σχεδόν γεμάτα. Χαρακτηριστικά, από το Λιμάνι του Πειραιά, σήμερα θα αναχωρήσουν 20 πλοία με περίπου 9.500 επιβάτες και από το Λιμάνι της Ραφήνας ακόμη 12. Για τα Λιμάνια του αργοσαρωνικού και τα νησιά συνολικά έχουμε σήμερα 42 αναχωρήσεις».

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θεματοφύλακα το Λιμενικό Σώμα», πρόσθεσε, «καταβάλει κάθε προσπάθεια τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών όσο και για το αξιόπλοο των πλοίων». Όπως τόνισε, «το κομμάτι της ασφάλειας ναυσιπλοΐας είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα πλοία είναι αξιόπλοα».

Κλείνοντας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημείωσε πως «κατά την περσινή περίοδο, διακινήθηκαν με τα πλοία μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, περίπου 34 εκατ. επιβάτες, χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα. Οι επιβάτες διακινήθηκαν με ασφάλεια που σημαίνει ότι τόσο τα πληρώματα των πλοίων όσο και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είναι επί ποδός και κάνουν όσα χρειάζεται».