Επικαιρότητα

Νικόλαος Ρούσας: Σε υψηλό επίπεδο ο επαγγελματισμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου

Υγεία 02/06/2023 10:41
Νικόλαος Ρούσας: Σε υψηλό επίπεδο ο επαγγελματισμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου

Για ένα ιστορικό νοσοκομείο, στο οποίο υπηρετεί προσωπικό που προσφέρει υψηλού επιπέδου παροχές προς τους πολίτες, μίλησε χθες το μεσημέρι ο νέος Διοικητής της υγειονομικής μονάδας της Σύρου, Νικόλαος Ρούσας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρούσας, ιατρός αγγειοχειρούργος ανέλαβε τη διοίκηση του νοσοκομείου, στις 26 Απριλίου, στην πρώτη του συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, τονίζοντας την ιδιαίτερη τιμή που νιώθει που βρίσκεται σε αυτή τη θέση, καθώς η υγειονομική μονάδα της Σύρου έχει καταγράψει μία μεγάλη διαδρομή στην ιστορία της Ελλάδας, αναφέρθηκε στα προβλήματα της υγειονομικής μονάδας, τα οποία κυρίως είναι η υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αυτά είναι υπαρκτά, ωστόσο δεν είναι ανυπέρβλητα.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου επισήμανε ότι έχουν γίνει ενέργειες να καλυφθούν κάποιες από τις ελλείψεις με την πρόσληψη επικουρικών ιατρών, καθώς η προεκλογική περίοδος δεν αφήνει το περιθώριο για μόνιμες προσλήψεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν αναρτηθεί στο Διαύγεια θέσεις για Επιμελητή αναισθησιολογίας, Επιμελητή χειρουργικής και Επιμελητή νεφρολογίας, χωρίς ωστόσο να έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον.

Ο κ. Ρούσας δήλωσε ότι ιδιαίτερα υπερήφανος τόσο για το νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και το Ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, υποστηρίζοντας παράλληλα, πως απαιτείται καλή συνεργασία όλων των εργαζομένων, συντονισμένος και προγραμματισμός, ώστε να εξυπηρετούνται γρήγορα και ποιοτικά οι πολίτες, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.

Τέλος, τόνισε ότι το νοσοκομείο της Σύρου διαθέτει ένα το ψηφιακό σύστημα, το οποίο δεν διαθέτουν ούτε πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να  ευχαριστήσει τον απερχόμενο διοικητή, Μιχάλη Ζουλουφό, για την επί τριημέρου ενημέρωσή του, δηλώνοντας ότι οι προσπάθειες αναβάθμισης της υγειονομικής μονάδας θα συνεχιστούν.