Επικαιρότητα

Η ΔΥΠΑ συμβάλει στην κάλυψη θέσεων για τον τουρισμό στις Κυκλάδες

Κοινωνία 26/03/2023 12:42
Η ΔΥΠΑ συμβάλει στην κάλυψη θέσεων για τον τουρισμό στις Κυκλάδες

Στη μάχη για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας στον Τουρισμό θα συνδράμει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Πέραν από τη δημοσιοποίηση αγγελιών τουριστικών επιχειρήσεων στην ιστοσελίδα της (https://www.dypa.gov.gr/theseis-erghasias-meghales-epikheiriseis-hot-jobs), παρέχει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα υποβολής βιογραφικού σε ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση (biografiko@dypa.gov.gr), στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της ΔΥΠΑ, μεγάλοι ξενοδοχειακοί Όμιλοι, boutique hotels, studios και εν γένει επιειρήσεις του τουριστικού κλάδου αναζητούν προσωπικό (υπαλλήλους υποδοχής, σέρβις, καμαριέρες) για τη θερινή περίοδο στις Κυκλάδες (ιδίως Πάρος, Νάξος, Σίφνος, Μύκονος και Σαντορίνη), την Κρήτη και τα Επτάνησα.

Προσφέρονται ικανοποιητικές αποδοχές, στέγαση και σίτιση, σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΥΠΑ επισημαίνει πως όσους ενδιαφέρονται για τις προσφερόμενες θέσεις και θεωρούν ότι προσιδιάζουν στο επαγγελματικό τους προφίλ, μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση biografiko@dypa.gov.gr με την ένδειξη στο θέμα “ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ” και την ειδικότητά τους. Από πλευράς ΔΥΠΑ, επισημαίνεται πως είναι σημαντική η αναγραφή του εν λόγω θέματος. Σε αντίθετη περίπτωση το βιογραφικό των ενδιαφερόμενων δεν μπορεί να αξιοποιηθεί.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ υπάρχει αγγελία σύμφωνα με την οποία:

Όμιλος ξενοδοχείων στην Κρήτη αναζητεί για την τουριστική σεζόν προσωπικό για τις περιοχές Γούρνες – Χερσόνησο – Σταλίδα – Σίσσι – Άγιος Νικόλαος.

Ειδικότητες:

FRONT OFFICE

Front Office Manager

Quality Manager

Receptionists

Guest Relations Agents

Groom

F&B

Restaurant & Bar Supervisors

Μάγειρες Α’ , Β’, Γ’

Ζαχαροπλάστης

Σερβιτόροι Α’ , Β’

Βοηθός Ζαχαροπλάστη

HOUSEKEEPING

Housekeeper

Assistant Housekeeper

Καμαριέρες – Καθαρίστριες

Παρέχεται διαμονή, διατροφή, εκπαίδευση και ικανοποιητικός μισθός αναλόγως προσόντων και προϋπηρεσίας.

Στις 60.200 οι ελλείψεις πέρσι στον Τουρισμό
Σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων:

– Το 2022 καταγράφηκαν 60.200ελλείψεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, που αντιστοιχούν στο 23% των θέσεων εργασίας που προβλέπονται από το οργανόγραμμα των ξενοδοχείων.

– Από το σύνολο των ξενοδοχείων το 40% εμφανίζει έλλειψη σε τουλάχιστον μία θέση καμαριέρας το 2022, έναντι 38% το 2021.

– Στα ξενοδοχεία της νησιωτικής χώρας οι ελλείψεις προσωπικού το 2022 κυμάνθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα του 2021.

– Οι χαμηλότερες κατηγορίες ξενοδοχείων (1*, 2*, 3*) καταγράφουν υψηλότερα ποσοστά ελλείψεων προσωπικού σε σχέση με τα υψηλότερης κατηγορίας ξενοδοχεία (4*, 5*).

– Τα ξενοδοχεία χαμηλής κατηγορίας επιζητούν την γνώση/εξειδίκευση που μπορούν να τους προσφέρουν “τεχνοκράτες”, ενώ οι μεγαλύτερες μονάδες αναζητούν μεσαίου/χαμηλού ιεραρχικά επιπέδου προσωπικού για να βελτιστοποιήσουν τις υπηρεσίες τους

Πηγή capital.gr