Επικαιρότητα

Καλοκαιρινό κυκλοφοριακό αλαλούμ

Κοινωνία 25/03/2023 09:35
Καλοκαιρινό κυκλοφοριακό αλαλούμ

Όταν συζητήθηκε για πρώτη φορά το θέμα της αγοράς του οικοπέδου στην θέση Αγ. Γεώργιος Πλακούρα στην περιοχή της Λαλακιάς, εναντιωθήκαμε στην συγκεκριμένη ενέργεια γιατί δεν υπήρχε καμιά χωροταξική μελέτη για τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου χώρου για την λύση του προβλήματος στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης.

Σε συνάρτηση και με το ύψος του κόστους αγοράς και διαμόρφωσης του πάρκινγκ, το οποίο πλησιάζει το 1.000.000 ευρώ, θεωρούμαι ότι η συγκεκριμένη χωροθέτηση θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει.

Την ίδια σχεδόν περίοδο η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε την τοποθέτηση μπάρας εισόδου και εξόδου με αντίτιμο και σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή Νησάκι.

Την ίδια ενέργεια είχε προσπαθήσει να υλοποιήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο επί δημαρχίας Γιάννη Δέκαβαλλα και το Λιμενικό Ταμείο γύρω στα 12 χρόνια πίσω.

Θα τοποθετηθούν και φωτεινές επιγραφές που θα ενημερώνουν για το αν υπάρχουν κενές θέσεις στο πάρκινγκ στο Νησάκι. Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε ότι οι επιγραφές που τοποθετήθηκαν πριν 12 χρόνια, "ξηλώθηκαν" ως άχρηστες από την σημερινή δημοτική αρχή.

Το συγκεκριμένο ταυτόχρονο εγχείρημα με το πάρκινγκ της Λαλακιάς πραγματικά θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σίγουρα κατά την Πασχαλινή περίοδο και το πιο φρόνιμο θα ήταν, να μην το επιχειρήσουν λόγω των φοβερών καθυστερήσεων στην εκτέλεση και των δύο έργων.

Αυτό που θα ζήσουμε το φετινό καλοκαίρι θα είναι μια επανάληψη των όσων ζήσαμε πριν 12 χρόνια με τις απείρου κάλλους στιγμές στους δρόμους της Ερμούπολης.

Η μείωση των θέσεων στάθμευσης στο Νησάκι και η προσπάθεια να μειωθούν τα αυτοκίνητα μόνο σε αυτά που πληρώνουν,δεν είναι απαραίτητο ότι θα λειτουργήσουν συνδυαστικά με τον χώρο της Λαλακιάς.

Το όλο σχέδιο είναι ένα ακόμη κομμάτι στον αποτυχημένο σχεδιασμό του master plan του, Λιμανιού ειδικά στο Νησάκι στο χώρο της προβλήτας κρουαζιερόπλοιων.

Εκεί έχουμε ήδη την τοποθέτηση των απαράδεκτων "προσωρινών" κιγκλιδωμάτων, θα έχουμε την δημιουργία του μεταλλικού κτιρίου για τους επιβάτες της κρουαζιέρας και φυσικά τον χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης.

Δυστυχώς το ωραιότερο σημείο του λιμανιού της Ερμούπολης έχει αλλάξει χαρακτήρα και θα γίνει ακόμη χειρότερο χωρίς να προσφέρει ουσιαστικά τίποτα στην ανάπτυξη της Ερμούπολης.

Τα 5 στρέμματα που αγοράσθηκαν στην Λαλακιά ελάχιστα θα βοηθήσουν το κέντρο της Ερμούπολης και τα αυτοκίνητα που θα θέλουν να παρκάρουν κοντύτερα στο κέντρο, μάλλον δεν θα εξυπηρετηθούν όσο χρειάζεται ακόμη και αν υπάρξει πρόβλεψη για χρήση των mini bus.

Ας ευχηθούμε να μην γίνουμε μάντεις "κακών" αλλά το ταυτόχρονο εγχείρημα πιθανολογούμε ότι και υπερβολικά θα επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου, αλλά θα δημιουργήσει ένα κυκλοφοριακό αλαλούμ εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου.