Επικαιρότητα

Η Σύρος τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου (video)

Κοινωνία 25/03/2023 12:45
Η Σύρος τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου (video)

Η Σύρος τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν σήμερα με την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και με την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Εθνικό Ηρώο της πόλης.

Ακολούθησε στην πλατεία Μιαούλη η αποκάλυψη της πολεμικής σημαίας από το Τάγμα Εθνοφυλακής Ερμούπολης και οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση στην Πλατεία Μιαούλη με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου, του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Σύρου, του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «η σοφία της παράδοσης», της μαθητιώσας νεολαίας, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και ένοπλου πεζοπόρου τμήματος του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου, παρέλασαν φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο, σε ένδειξη πένθους για τα 57 θύματα των Τεμπών.

Επίσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου, παρέλασε με μαύρα ρούχα, σε ένδειξη πένθους για τον πρόσφατο θάνατο του επί χρόνια προέδρου του, Μάκη Τζιράκη.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι θρησκευτικές αρχές του νησιού, η . ΓΓ Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Καρασιώτη εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, ο Βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, ως εκπρόσωπος της Βουλής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι υποψήφιοι Βουλευτές, Ανθή Χαλκιά, Τζώρτζης Μακρυωνίτης και Γιώργος Μαραγκός, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας του νησιού.

Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης στην Πλατεία Μιαούλη, οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου, του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «η σοφία της παράδοσης» και του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου "Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ", θα παρουσιάσουν Εθνικούς παραδοσιακούς χορούς.