Ανακοινώσεις

Επιχειρήσεις και καινοτομία: Προώθηση φρέσκων ιδεών και προγραμμάτων από το Corallia (video)

Κόσμος 23/03/2023 18:55
Επιχειρήσεις και καινοτομία: Προώθηση φρέσκων ιδεών και προγραμμάτων από το Corallia (video)

Η προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα είναι η βασική αποστολή του Corallia. Πρόκειται για έναν οργανισμό που εστιάζει σε εμβληματικά προγράμματα και στοχευμένες δράσεις με έμφαση στη διαχείριση Clusters υψηλής τεχνολογίας και θερμοκοιτίδων.

Το Corallia βοηθά τις τοπικές και τις νέες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να μπορούν να σταθούν στην διεθνή σκηνή.

Το Corallia συνεργάζεται με περισσότερες από 500 επιχειρήσεις καινοτομίας, έχει ιδρύσει τρία Clusters υψηλής τεχνολογίας και οι εταιρείες που συμμετέχουν έχουν καταφέρει να προσελκύσουν επενδύσεις άνω των 500 εκ. ευρώ.

STARTAB

Το STARTAB είναι ένα από τα επιχειρηματικά προγράμματα που υποστηρίζεται από το Corallia.

Έχει σχεδιαστεί για τις νέες start up οι οποίες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε σεμινάρια και να έχουν μέντορες για την προώθηση των ιδεών τους

Το Corallia υποστηρίζει επίσης προγράμματα επιτάχυνσης. Ένα από αυτά είναι η Enter Grow Go, μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μια start up που αναπτύχθηκε εδώ. Είναι μια αυτοματοποιημένη φάρμα που δίνει την δυνατότητα στην καλλιέργια λαχανικών σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς χώμα.

Από το 2007 μέχρι το 2020 το προτζεκτ του Corallia έχει λάβει 36 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση

SAMMY

Το SAMMY είναι ένα από τα success stories του Corallia. Αυτή η τεχνολογική πλατφόρμα φέρνει την παγκόσμια ψηφιακή μετάβαση στα λιμάνια, συνδέοντας τα με τους ταξιδιώτες της θάλασσας.

Η εφαρμογή τους επιτρέπει να κάνουν κράτηση για μια θέση στο λιμάνι.

Τα δεδομένα είναι σε πραγματικό χρόνο, τους ενημερώνουν για τους ελεύθερους χώρους στις μαρίνες και προέρχονται από αισθητήρες.

Το Corallia είναι ανάμεσα στα 15 καλύτερα προγράμματα της Ευρώπης και ήταν υποψήφιο στα πρόσφατα βραβεία των RegioStars.