Επικαιρότητα

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο «Τήνια 1895» βρήκε νικητή τον Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

Αθλητισμός 01/03/2015 14:03
Το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο «Τήνια 1895» βρήκε νικητή τον Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

Σε ένα μέτριο από πλευράς ποιότητας παιχνίδι, που διεξήχθη το Σάββατο το μεσημέρι στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Τήνια 1895» της Τήνου για το παιδικό πρωτάθλημα μπάσκετ Κυκλάδων, η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ εμφανώς καλύτερη της αντιπάλου επικράτησε της φιλοξενούμενης ομάδος του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ με 59-33 και «καπάρωσε» την δεύτερη προνομιούχο θέση του Α΄ Ομίλου και την είσοδό της στο F-4.

Το πρώτο 10λεπτο ολοκληρώθηκε με double - score (18-9) για τους Μυκονιάτες, μολονότι και οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αρκετά νευρικές προσπαθώντας να εξοικειωθούν με το καινούργιο τερέν.

Έχοντας βρει λύσεις κοντά στο καλάθι με τους Κολιούλη και Κονταρίνη η ομάδα του Δημήτρη Σκόρδου «ξέφυγε» στο δεύτερο 10λεπτο (σκορ 16-2), κυρίως διότι έκανε τα βασικά του μπάσκετ, ήτοι έπαιρνε τα ριμπάουντ σε άμυνα κι επίθεση και «έτρεχε» στο «ανοιχτό» γήπεδο σε συνεχείς αιφνιδιασμούς. Οι παίκτες του Μιχάλη Μανανά παρουσίασαν αγωνιστικά το γνωστό «σύνδρομο της Τήνου», που τους καταβάλει κάθε φορά που αγωνίζονται στο ιερό νησί. Συνεχή παιδαριώδη λάθη, νευρικότητα και έλλειψη «καθαρού» μυαλού.

Στο δεύτερο μισό (σκορ 25-22) οι Συριανοί παρουσίασαν ένα καλύτερο πρόσωπο και «έδειξαν» ότι συμμετείχαν κι αυτοί στο «πάρτι»! Κυρίως με ατομικές ενέργειες του Παχή και με τη συνδρομή του Φωστέρη σημείωσαν μερικά όμορφα καλάθια. Κάπου εκεί δόθηκε η ευκαιρία σε Σκόρδο και Μανανά να χρησιμοποιήσουν και να δοκιμάσουν νεαρούς παίχτες και συστήματα.

Για τον ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ ξεχώρισε με το αγωνιστικό του πάθος και θράσος ο Χαραλάμπης Μανανάς, ο οποίος όντας μικρός το δέμας και νεώτερος των υπολοίπων, εντούτοις «δείχνει» ότι θα διαβεί στα μπασκετικά «χνάρια» του πατέρα του. Ηγετική φυσιογνωμία ο Παχής και με καλή παρουσία οι Φωστέρης και Καπέλλας.

Για την ομάδα του Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ ξεχώρισαν οι Κολιούλης (18 π.) και Κονταρίνης (27 π.).

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ο «παρθενικός» για επίσημο παιχνίδι της ΕΣΚ Κυκλάδων στο νεότευκτο «Τήνια 1895», γήπεδο το οποίο «άφησε» τις καλύτερες εντυπώσεις και στις δύο ομάδες, αποτελώντας «κόσμημα» για το νησί της Τήνου.

Καλή η διαιτησία των Πλυτά Στ. και Οικονόμου Απ.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περί του 70 φιλάθλους, κυρίως οι αθλητές και οι φίλοι της τοπικής ομάδας του ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ.

Τα 10λεπτα: 18-9, 16-2, 12-7, 13-15.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ (Σκόρδος Δ.): Χωρεμής Γ., Καμπλιώνης Αρ. 4 π., Σώχος Ανδρ., Κουκοβίνας Θ. 4 π., Πατσάνι Αρ., Ξενάριος Β., Πατσάνι Σ., Κολιούλης Αθ. 18 π. - 2 κοψ., Κονταρίνης Αλ. 27 π., Κωνσταντάρας Γ. 2 π., Κοντομήτρος Δ. 4 π.

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Μανανάς Μ.): Μανανάς Χ. 2 π., Τρούλλος Ηλ., Κολσούζογλου Κ., Καπέλλας Ιωάν. 4 π. - 1 κόψ., Μάνης Άγγ., Παχής Γ. 15 π., Ξαγοράρης Ι. 3 π., Λειβαδίτης Αθ. 2 π., Τάνταλος Απ., Φωστέρης Δ. 5 π., Κωστόπουλος Δ. 2 π., Νικολακόπουλος Αρ. 1 κόψ.

Στο παρακάτω link, που ετοίμασε το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ, μπορείτε να δείτε όλα τα καλάθια του αγώνα: