Επικαιρότητα

Σύρος: Προχωρά η ελεγχόμενη στάθμευση στο "Νησάκι" μετά τον καθορισμό και του αντιτίμου

Κοινωνία 24/01/2023 13:22
Σύρος: Προχωρά η ελεγχόμενη στάθμευση στο "Νησάκι" μετά τον καθορισμό και του αντιτίμου

Προχωρά η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή "Νησάκι", καθώς εντός 15ημερου θα έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση του ανάλογου εξοπλισμού.

Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Λιμενικού Ταμείου, κατά την οποία προτάθηκε και το το ύψος του αντιτίμου για όσους κάνουν χρήση της συγκεκριμένης περιοχής.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Λ.Τ, Κανδιώ Μαραγκού, σήμερα ο χώρος στάθμευσης στο "Νησάκι" λειτουργεί με άναρχο τρόπο, φιλοξενώντας περί τα 150 αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονται σταθμευμένα από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, δημιουργώντας σαφώς πρόβλημα στην αγορά.

Επίσης, η κα. Μαραγκού σημείωσε ότι για τη συγκεκριμένη απόφαση, δηλαδή της ελεγχόμενης στάθμευσης, υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη τόσο του Εμπορικού Συλλόγου και Εστίασης, υπογραμμίζοντας ότι θετικός είναι και ο Σύλλογος των μόνιμων κατοίκων.

Δήλωσε δε, ότι δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, καθώς όπως επίσης ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει καθοριστεί ως χώρος στάθμευσης από το 2013 και έχει εγκριθεί και από την ΕΣΑΛ.

Σύμφωνα με την πρόταση του Λιμενικού Ταμείου το αντίτιμο, το οποίο και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (κατά ψήφισε ο Νίκος Σκευοφύλακας), καθορίζεται ως εξής:

H 1η και η 2η ώρα στάθμευσης στο Νησάκι θα χρεώνεται με 0,50 λεπτά του ευρώ, η 3η και 4η με 1,00 ευρώ, ενώ από την 5η ώρα το αντίτιμο ανέρχεται στα 2,00 ευρώ.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύει όλο το 24ωρο, με τη χρέωση από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 8 το πρωί να καθορίζεται στα 0,30 ευρώ.

Τέλος να σημειωθεί, ότι το μέλος του διοκιητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, Νίκος Σκευοφύλακας, ο οποίος τάχθηκε αρνητικά στο εν λόγω μέτρο, υποστήριξε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση και όπως αυτή θα εφαρμοστεί, είναι ένα αποκομμένο και αποσπασματικό μέτρο, υπογραμμίζοντας ότι η λύση της στάθμευσης και του προβλήματος του κυκλοφοριακού θα πρέπει να δοθεί μέσα από δέσμη μέτρων.

Σημείωσε δε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση θα λειτουργήσει ως φοροεισπρακτικό μέσο, τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα μέτρα - σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, ειναιθ αντισυνταγματικά και θα καταπέσουν από τα αρμόδια όργανα, όπως το ΣΤΕ.