Επικαιρότητα

Γιάννης Βρούτσης: "Το φετινό Stoiximan AegeanBall Festival θα είναι μια μοναδική διοργάνωση"

Αθλητισμός 05/07/2022 14:50
Γιάννης Βρούτσης: "Το φετινό Stoiximan AegeanBall Festival θα είναι μια μοναδική διοργάνωση"

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη διοργάνωση της Σύρου, το  "Stoiximan AegeanBall Festival", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μιαούλη.

Ήδη έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την τοποθέτηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των κερκίδων στην πλατεία, ενώ αύριο στις 7 και μισή το απόγευμα στην έπαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία, θα δοθεί η επίσημη συνέντευξη Τύπου παρουσία του Διεθνή Συριανού μπασκεμπολίτσα, Γιώργου Πρίντεζη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Γιάννης Βρούτσης, μιλά στο syrostoday, τόσο για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, τη συμμετοχή του Δήμου σε αυτή, αλλά και για την προσφορά της, ιδιαίτερα στη νεολαία της Σύρου.

- Κ. Βρούτση, τι σημαίνει για τη Σύρο η επιστροφή, μετά από τρία χρόνια, του Stoiximan AegeanBall Festival;

"Το Stoiximan AegeanBall Festival είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση αθλητικού τουρισμού για ολόκληρη την Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή απέκτησε διεθνή χαρακτήρα, έχοντας καλεσμένους αθλητές με τεράστια απήχηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και συνεργάτες παγκόσμιου βεληνεκούς. Το γεγονός ότι επιστρέφει ύστερα από τρία χρόνια, και ειδικά δύο πολύ δύσκολα χρόνια τόσο για τον τουρισμό, όσο και για τον αθλητισμό, αποδεικνύει ότι είναι μια θεμελιωμένη εκδήλωση στη συνείδηση και στην καρδιά της αθλητικής κοινότητας.

Ως Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προωθούμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στηρίζουμε τον αθλητισμό. Το γεγονός ότι το Stoiximan AegeanBall Festival συνδυάζει και τα δύο το καθιστά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του νησιού μας".

 

- Με ποιο τρόπο ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης στηρίζει αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση για το νησί;

"Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, ως συνδιοργανωτής του Stoiximan AegeanBall Festival, έχει προσφέρει τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί και η φετινή διοργάνωση – την πανέμορφη Πλατεία Μιαούλη, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο. Παράλληλα, έχει συμβάλει οικονομικά, αλλά και με την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής για κάθε πιθανή ανάγκη".

- Η Δημοτική Αρχή και εσείς προσωπικά ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, ποια ποια είναι εκείνα τα μηνύματα που επιθυμείτε - μέσα από αυτή τη διοργάνωση - να περάσετε προς τη νεολαία της Σύρου;

"Με αφορμή το Stoiximan AegeanBall Festival θέλουμε να αναδείξουμε τα υγιή πρότυπα που προβάλει ο αθλητισμός. Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς συνδυάζει τον μαζικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό με τον πρωταθλητισμό.

Στην Πλατεία Μιαούλη θα δούμε να αγωνίζονται παιδιά των ακαδημιών του νησιού μας, ερασιτέχνες από όλη την Ελλάδα μαζί με Πρωταθλητές Ευρώπης. Όλοι αυτοί έχουν έναν κοινό παρονομαστή, απολαμβάνουν τη χαρά του παιχνιδιού, δημιουργούν σχέσεις ζωής και φροντίζουν την υγεία τους.

Αυτά ακριβώς είναι τα μηνύματα τα οποία θέλουμε να περάσουμε".

 

- Ποια είναι η συνεργασία σας με τον Συριανό Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και με τη διοργανώτρια εταιρεία;

"Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής και ένας σπουδαίος πολίτης του νησιού μας. Η αγάπη και η στήριξη που δείχνει για τον τόπο καταγωγής του είναι ανεπανάληπτη. Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ευγνώμονες που συνεργαζόμαστε με μια τέτοια προσωπικότητα. Με την Progame, τη διοργανώτρια εταιρεία, συνεργαζόμαστε σε προσωπικό επίπεδο πρώτη φορά. Φυσικά είχε συνεργαστεί και με τους προκατόχους μας τα προηγούμενα χρόνια. Φέρνουν στο νησί μας την τεράστια εμπειρία και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία τους, αναβαθμίζοντας τη διοργάνωση".

- Τέλος, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε προς τους κατοίκους της Σύρου, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, λίγα 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή του Stoiximan AegeanBall Festival;

"Το φετινό Stoiximan AegeanBall Festival θα είναι μια μοναδική διοργάνωση. Προτείνουμε σε όλους τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες, να την επισκεφθούν ανεξαρτήτως αν παρακολουθούν μπάσκετ. Άλλωστε φέτος θα έχουμε μαζί μας και Ολυμπιονίκες πολλών άλλων αθλημάτων, γεγονός που δείχνει πως είναι πραγματικά ένα φεστιβάλ. Για όσους θέλουν να συμμετέχουν, οι εγγραφές είναι ανοιχτές μέχρι σήμερα, οπότε καλό θα ήταν να σπεύσουν να προλάβουν την ευκαιρία"