Γνώμες

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ; Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΓΕΙΑ Ή ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ;

Γνώμες 01/07/2022 21:25
ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ; Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΓΕΙΑ Ή ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ;

Πουθενά μέσα στην Αγία Γραφή δεν προσδιορίζεται συγκεκριμένα ο χρόνος της Δευτέρας ενδόξου Παρουσίας του Χριστού. Αντιθέτως μάλιστα ο Χριστός αποθαρρύνει τους μαθητές του από το να ασχολούνται με τη συντέλεια του κόσμου, τονίζοντάς τους ότι: «Ποιά μέρα και ώρα θα έρθει το τέλος, κανένας δεν το γνωρίζει. ούτε οι άγγελοι των ουρανών, παρά μόνο ο Πατέρας μου» (Ματθ. 24,36 - Μαρκ. 13, 32), η οποία Δεύτερη Έλευση του Κυρίου θα έλθει όχι μετά από προειδοποίηση, αλλά «ως κλεπτης εν νυκτι» (Α΄ Θεσ. 5,1-2), καθώς διαβεβαιώνει ο απ. Παύλος.

Αλλά ακόμη και μετά την Ανάστασή του ο Κύριος απαγορεύει την εντρύφηση με ένα τέτοιο θέμα, που η Πρόνοια του Θεού δεν θέλησε να γνωρίσει στους ανθρώπους: «Εσείς δεν μπορείτε να γνωρίζετε τον ακριβή χρόνο. αυτόν τον κρατάει ο Πατέρας στην αποκλειστική του εξουσία» (Πράξ. 1,7). Μάλιστα ούτε και αυτό το πλέον εσχατολογικό βιβλίο της Καινής Διαθήκης, η Αποκάλυψη, δεν προσδιορίζει το τέλος του κόσμου, αλλά αφήνει το μέλλον στα χέρια του Θεού. Περιορίζεται στο: «Νάτος, έρχεται μέσα στα σύννεφα και θα τον δούνε όλοι» (1,7) {θα είναι δηλαδή και τελείως ορατή!!!).

 

Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ, ΟΧΙ ΕΠΙΓΕΙΑ !

Η Βασιλεία του Θεού στην γη υπάρχει ως Εκκλησία, ενώ στην άλλη ζωή θα είναι ο ίδιος ο Τριαδικός Θεός. Ο Κύριος λέγει: ‘Η δική μου βασιλεία δεν είναι απ’ αυτόν τον κόσμο’ (Ιω. 18,36) και ο απ. Παύλος προσεύχεται ως εξής: ‘Ρύσεταί με ο Κύριος από παντός έργου πονηρού και σώσει εις την βασιλείαν αυτού την επουράνιον’ (Β' Τιμ. 4,18).

 

Το σπουδαιότερο, τέλος, επιχείρημα εναντίον της φανταστικής χιλιετούς επί γης βασιλείας του Χριστού είναι αυτά τα ίδια τα λόγια του Κυρίου, με τα οποία αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο (δηλαδή να κυβερνήσει κοσμικά ο Χριστός 1.000 χρόνια στη γη): «Όταν οι Φαρισαίοι τον ερώτησαν πότε θα έλθει η βασιλεία του Θεού, τους αποκρίθηκε: «Η βασιλεία του Θεού δεν έρχεται κατά τρόπο, ώστε να την παρατηρήσετε. δεν θα πουν, “Να την, εδώ είναι” ή “Εκεί είναι”. Και μάλιστα η βασιλεία του Θεού είναι μέσα σας» (Λουκ. 17, 20-21).