Επικαιρότητα

Σύρος: Σε εγρήγορση η ΔΕΥΑΣ για την ομαλή υδροδότηση του νησιού τους καλοκαιρινούς μήνες

Πολιτική 16/05/2022 20:05
Σύρος: Σε εγρήγορση η ΔΕΥΑΣ για την ομαλή υδροδότηση του νησιού τους καλοκαιρινούς μήνες

Για την κατάρτιση και εφαρμογή ενός πλάνου που έχει στόχο την ελαχιστοποίηση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν με τα προβλήματα της υδροδότησης την καλοκαιρινή περίοδο του 2021 στο νησί, αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Ανδρέας Γιαλόγλου.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαλόγλου, με τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου του 2021, καταρτίστηκε από την Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σύρου, ένα πλάνο προετοιμασίας για το καλοκαίρι του 2022. 

Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, έχουν καταρτιστεί συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η ενίσχυση των μονάδων στον Γαλησσά, οι αντικαταστάσεις αντλιών στην Ποσειδωνία, η προμήθεια αναγκαίων υλικών, με στόχο το νησί να έχει ομαλή επάρκεια νερού τους μήνες εκείνους που επιβαρύνεται κατακόρυφα, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας.

Ο κ. Γιαλόγλου πρόσθεσε ότι θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η μονάδα παραγωγής νερού δυναμικότητας 340 κυβικών ημερησίως, η οποία λειτούργησε και το περασμένο καλοκαίρι, τονίζοντας παράλληλα ότι δυστυχώς λόγω ενστάσεων στον αρχικό στον διαγωνισμό της αγοράς της νέας μονάδας περίπου 700  κυβικών ημερησίων από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", η προμήθεια αυτής έχει καθυστερήσει, υποστηρίζοντας ότι καταβάλλονται πιέσεις για να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα το θέμα αυτό. 

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, η ΔΕΥΑΣ εκπονεί μία καμπάνια η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την κατανάλωση του νερού, σημειώνοντας ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η τροφοδότηση πισινών και χώρων αποθήκευσης νερού τους μήνες αιχμής, όπως είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "τα πράγματα θα πάνε καλά" σχετικά με την υδροδότηση της Σύρου.