Επικαιρότητα

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Βορείων και Δυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ για τις δηλώσεις της εμπορικού συμβούλου στην Ελλάδα του υπουργείο εμπορίου των Η.Π.Α

Πολιτική 16/05/2022 15:43
Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Βορείων και Δυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ για τις  δηλώσεις της εμπορικού συμβούλου στην Ελλάδα του υπουργείο εμπορίου των  Η.Π.Α

Οι δηλώσεις της εμπορικού συμβούλου στην Ελλάδα του υπουργείου εμπορίου των Η.Π.Α, Yuri Ann Arthur, στο ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum, για «έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με δικομματική υποστήριξη»… ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, παρόλο το σκηνικό έντασης που στήθηκε στη Βουλή με αφορμή την κύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, δεν μπορούν να κρύψουν τη στρατηγική σύμπλευση τους στην εξυπηρέτηση των αμερικανικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, στη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Διαβάζοντας τις δηλώσεις της συμβούλου, αναρωτιόμαστε πως μπορούν να συνυπάρχουν, στην ίδια παράγραφο, η ιδιωτική επένδυση της ΟΝΕΧ στο λιμάνι της Σύρου, με την παραχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στο ΝΑΤΟ και τη μετατροπή του στο μεγαλύτερο κόμβο μεταφοράς στρατευμάτων στην ανατολική Μεσόγειο; Να και η απάντηση στα ερωτήματα που είχαμε θέσει πρόσφατα για την περίφραξη στο λιμάνι της Ερμούπολης, πως το «κοτετσόσυρμα» κρύβει πίσω του κινδύνους βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Μιας πολιτικής που μετατρέπει τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε θύμα, καθώς γίνεται πιθανός στόχος αντιποίνων.

Τέλος, η προκλητική αναφορά της κ. Yuri Ann Arthur για «σταθερή θέση στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», μόνο οργή προκαλούν. Η επιλογή ληστή από τα αστικά κόμματα, γιατί με «αυτήν την πλευρά» υπηρετούνται τα συμφέροντα των πραγματικών αφεντικών, των εφοπλιστών, των διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων και επενδυτών σε υποδομές, όσων δηλαδή προσδοκούν τεράστια κέρδη από τις μπίζνες «ειρήνης» και «πολέμου» δεν έχουν καμία σχέση με το συμφέρον του ελληνικού λαού. Οι μακελάρηδες της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Συρίας, του Αφγανιστάν δεν μπορούν να μιλάνε για σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι η πλευρά της κοινωνικής προόδου, είναι η πλευρά που στο δίλημμα «με τους ιμπεριαλιστές ή με τους λαούς» απαντάει: ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι η επιλογή της πραγματικής μάχης για την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση των λαών που υποφέρουν, του ουκρανικού, του ρωσικού, όλων των λαών που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η μάχη αυτή είναι η μάχη που δίνει ο καθένας στη χώρα του για την απεμπλοκή από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τη μη συμμετοχή σε αυτόν, για να αποδυναμωθούν τα στρατόπεδα των ληστών που τον διεξάγουν, για να μην επιτρέψει η χώρα του, ο λαός του να γίνουν ούτε θύτης ούτε θύμα των πολεμικών ανταγωνισμών. Για να μην πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες των πολέμων τους.