Γνώμες

"Η αποθέωση του φιάσκου"

Γνώμες 12/05/2022 07:46
"Η αποθέωση του φιάσκου"

Αυτοί οι άνθρωποι που διοικούν τα δημοτικά μας πράγματα, επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους, σε όλα τα κακά & άσχημα και φαίνεται δεν βάζουν μυαλό.

Δεν είναι η 1η φορά και δεν πέσαμε από τα σύννεφα για το νέο φιάσκο και τον νέο βιασμό του αστικού περιβάλλοντος της Ερμούπολης και την κακοποίηση της αρχοντικής και νεοκλασικής ομορφιάς του τοπίου, από τα εκτρώματα του τύπου κοτετσιού που τοποθέτησαν οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου) στο χώρο του ιστορικού λιμανιού μας και συγκεκριμένα στον χώρο των κρουαζιερόπλοιων.

Πριν από χρόνια είχαν κάνει την Πλατεία Μιαούλη, εξαύλωμα, δηλαδή φρίκη, με τις στρατιωτικές Σιδηροκατασκευές και τα αντίσκηνα που έβαλαν στην Πλατεία Μιαούλη που ήταν μια χτυπητή παραφωνία με τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της Πλατείας.

Συνεχίζουν να τρίζουν τα κόκκαλα του Ernest Chiller με αυτό τον κατασκεύασμα.

Η εικόνα αυτή του ιστορικού λιμανιού μας για την νεοκλασική & παραδοσιακή Ερμούπολη είναι απαράδεκτη, προσβλητική & εκτρωματική. Διότι εδώ δεν έχουμε διαμόρφωση του χώρου αλλά παραμόρφωση.

Τώρα βέβαια μετά τις διαμαρτυρίες λαού και επιστημονικών φορέων, προσπάθησαν να βρουν δικαιολογίες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια και ο κόσμος να το καταπιεί.

Έτσι η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, μας ανακοίνωσε, ότι αυτή είναι μία προσωρινή λύση, αλλά για πόσο χρόνο δε μας λέει παραδεχόμενη φανερά, ότι είναι μια κάκιστη κατασκευή.

Στη συνέχεια, δε μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό και να αναφερθώ σε ένα άλλο νέο φιάσκο.

Η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και καθαριότητας, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι στον τομέα της καθαριότητας κουτσαίνουν πάρα πολύ, πράγμα που το βλέπουν όλοι οι δημότες, οι οποίοι δυστυχώς βιώνουν δύσκολες έως τραγικές καταστάσεις στην καθημερινότητά τους, προσπάθησαν να καλύψουν τις αδυναμίες τους και την ανυπαρξία τους με την ανακύκλωση παλαιών φτηνών & βολικών δικαιολογιών.

Ότι δήθεν καθυστέρησε ο προγραμματισμός των εργασιών ευπρεπισμού του νησιού μας, ότι η υπηρεσία δουλεύει με μειωμένη δύναμη προσωπικού, ότι η Αντιδήμαρχος καθαριότητας δεν παρέλαβε και μια υπηρεσία που λειτουργούσε ρολόι, ότι πολλά στελέχη της υπηρεσίας νόσησαν με κορονοιό με αποτέλεσμα να αποδεκατιστεί η διεύθυνση καθαριότητας, λες και σε άλλες πόλεις και σε άλλα νησιά δεν υπήρχε η πανδημία.

Μετά τις φτηνές αυτές δικαιολογίες, έρχονται και κατηγορούν τις παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, καθώς και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Κο Πέτρο Μώτο, γιατί από κοινού ζήτησαν να συζητηθεί εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο το καυτό πρόβλημα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης στο νησί, καταθέτοντας συγκεκριμένες και πραγματοποιήσιμες προτάσεις & λύσεις για την αντιμετώπισή τους ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου που είναι προ των θυρών.

Και τι έκαναν, αντί να κοιτάξουν να ψηφίσουν τις προτάσεις έστω και με κάποιες τροποποιήσεις, για το καλό του νησιού και την εικόνα του προς τα έξω, που την διακινδύνευαν, προσπάθησαν να τις απαξιώσουν και να τις υποβαθμίσουν, εφαρμόζοντας τις γνωστές τους τακτικές, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και την γκαιμπελική τακτική, «συκοφάντησε και βρίζε και στο τέλος κάτι θα μείνει» εξαπέλυσαν ύβρεις συκοφαντίες και χαρακτηρισμούς άδικους και αήθεις εναντίον όλης της αντιπολίτευσης. Όπως, «το έγκλημα φαίνεται οργανωμένο», «το σημερινό δημοτικό συμβούλιο έχει μισογυνιστική αφετηρία», «θυσιάζουν τη φήμη του νησιού σε προεκλογικό βωμό» και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Φαίνεται για άλλη μια φορά οτι η Δημοτική Αρχή δεν έχει ντροπή. Και διερωτώμεθα αυτό είναι το νέο ύφος και ήθος που διατυμπάνιζε προεκλογικά ο Κος Δήμαρχος και η παράταξή του?

Αλλά η κυβερνώσα πλειοψηφία του δήμου μας, όπως φαίνεται πλένει τα χέρια της με χυδαιολογίες σαν τον Πόντιο Πιλάτο, θυσιάζοντας και την υγιεινή και την καθαριότητα και την φήμη του νησιού αδιαφορώντας.

Γιατί ο εγωισμός και η αλαζονεία τους, δεν τους επιτρέπουν να δεχτούν τις πραγματοποιήσιμες προτάσεις & λύσεις της αντιπολίτευσης στον τομέα της καθαριότητος. Γιατί απλά προέρχονται απ’ την αντιπολίτευση. Διότι αυτοί θεωρούν από εγωισμό και μόνο ότι τα ξέρουν όλα.

Ξυπνήστε απ’ το λήθαργό σας όσο είναι καιρός. Μην καταδικάζετε και μη βουλιάζετε τον τόπο στο τέλμα.

Η αντιπολίτευση σας χτύπησε το κουδούνι κινδύνου, ώστε να μην υποβαθμίσετε τη φήμη του νησιού μας για άλλη μια φορά, όπως κάνατε την περσινή καλοκαιρινή περίοδο.

Δυστυχώς ο Κος Δήμαρχος αντί να πάρει το μαστίγιο η τον ιατρικό καυστήρα και να καυτηριάσει έγκαιρα αυτές τις συμπεριφορές, και το φραστικό ολίσθημα των αντιπροσώπων του φαίνεται τελείως απών.

Είτε δεν ξέρει τίποτα, είτε τα ανέχεται, εκτός κι αν τα κατευθύνει. Είναι υποχρεωμένος να πάρει θέση και να μην είναι άφαντος. Και να μην είναι το καλό παιδί για όλους, αλλά το χρήσιμο άτομο.

Και κάτι για το τέλος. Ο χορός των παραιτήσεων & ανεξαρτητοποιήσεων των στελεχών της παράταξης του Κου Λειβαδάρα καλά κρατεί. Αυτή τη φορά με την ηχηρή ανεξαρτητοποίηση του φίλου Κου Ευάγγελου Μαραγκού. Ενός πολύ δραστήριου, ικανού και έμπειρου στελέχους, προλαβαίνοντας ένα διαφαινόμενο ναυάγιο αποτυχίας, όχι μόνο της δημοτικής αρχής, αλλά δυστυχώς και για το νησί και την πόλη μας.