Επικαιρότητα

Το ντέρμπι που «μαγνητίζει» στο λυκόφως του 2014

Αθλητισμός 19/12/2014 14:32
Το ντέρμπι που «μαγνητίζει» στο λυκόφως του 2014

 Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ και ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ «κοντράρονται» το Σάββατο το απόγευμα στις 18:00 στο «Δημ. Βικέλας» για το Πρωτάθλημα Ανδρών Κυκλάδων στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που φεύγει με στόχο το ροζ φύλλο αγώνα, που θα φέρει τον νικητή στο «ρετιρέ» του Α΄ ομίλου έχοντας αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση στο F-4.

Το «στοίχημα», επίσης, και για τις δύο ομάδες «παίζεται» και στην κερκίδα, όπου αναμένεται κοσμοσυρροή και δεν αποκλείεται η σπουδαιότητα του ματς, αλλά και η μη ύπαρξη εισιτηρίου, να οδηγήσουν μετά από καιρό σε κατάμεστες εξέδρες και ιδιαίτερο παλμό στην Α΄ αίθουσα του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δημ. Βικέλας ». Το σίγουρο είναι ότι τον πρώτο λόγο εκεί θα έχει η μπασκετική νεολαία του νησιού και αυτό είναι το πιο θετικό από όλα.

Στα αγωνιστικά, τώρα, η ομάδα του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ ολοκληρώνει το απόγευμα την τελευταία της προπόνηση και ο κόουτς Γιώργος Αραβοσιτάς αναμένεται να ανακοινώσει την τελική δωδεκάδα, που θα βρεθεί αύριο στο παρκέ, με στόχους αφενός να «αντέξει» την πίεση και το πρέσινγκ, που θα επιδιώξει να ασκήσει η ομάδα του Ανδρέα Μαύρου, και αφετέρου να «επιβάλλει» την ανωτερότητά της κάτω από τα καλάθια και να αποκτήσει πλεονέκτημα νίκης. Νίκη που οριστικά δεν κρίνει την πρόκριση, διότι ακόμη είναι νωρίς, ψυχολογικά, όμως, δίνει πνοή και πλεονέκτημα για την συνέχεια.

Μειονέκτημα για τους «κιτρινόμαυρους» η έλλειψη ρυθμού, καθώς αγωνιστική δράση έχουν μονάχα μία φορά κάθε μήνα έως τώρα, εξαιτίας αναβολών και μη ορισμού αγώνων, αλλά και της μη ακόμη ανακοίνωσης σταθερού ημερολογιακά προγράμματος από την ΕΣΚ Κυκλάδων, ώστε να γνωρίζουν άπαντες πότε θα αγωνιστούν και με ποιόν. Αποτέλεσμα, το «πάμε βδομάδα με την βδομάδα» και ανάλογα τις ορέξεις του καιρού, των πλοίων, των διοργανωτών και των εγκαταστάσεων, να μην «βοηθούν» το προπονητικό τιμ στον ορθό προγραμματισμό τους, αλλά και τους ερασιτέχνες παίκτες στα επαγγελματικά τους καθήκοντα.

Ο κόουτς Γιώργος Αραβοσιτάς σε δηλώσεις του για τον αγώνα στάθηκε στα παραπάνω και συμπλήρωσε «.είναι ένα ιδιαίτερο για το νησί και τους παίκτες ματς, που στόχο έχουν να το ευχαριστηθούν με γεμάτες εξέδρες σε γιορτινή για το άθλημα του μπάσκετ ατμόσφαιρα. Η νίκη ή η ήττα για εμένα προσωπικά δεν «λέει» και πολλά την δεδομένη στιγμή, καθώς ακόμη έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Είναι μόλις το τρίτο παιχνίδι μας σε μια σειρά οκτώ παιχνιδιών, κανονικό ρυθμό αγώνων δεν έχουμε ακόμη, οι παίκτες έχουν και τις δικές τους επαγγελματικές υποχρεώσεις, οπότε μάλλον θα είμαι ικανοποιημένος αν καταφέρουμε να παρουσιάσουμε ομαδικό πνεύμα, «δουλεμένες» στην προπόνηση συνεργασίες και αγωνιστικό πάθος επί σαράντα λεπτά και παραπάνω, αν χρειαστεί. Καλούμε όλο τον φίλαθλο κόσμο της Σύρου να βρεθεί στο γήπεδο και να υποστηρίξει το άθλημα του μπάσκετ πάνω απ' όλα. Ένα παιχνίδι είναι και μόνον, σε ένα άθλημα που έχει αγαπήσει όλη η Ελλάδα. Καλές γιορτές σε όλους και υγεία πρωτίστως».

Η Διοίκηση του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ καλεί τον φίλαθλο κόσμο της Σύρου να βρεθεί κοντά στην προσπάθεια της ομάδας και εύχεται στον φίλαθλο κόσμο των Κυκλάδων:

«Καλές Γιορτές, Υγιές και Παραγωγικό Νέο Έτος και είθε κάθε ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της».

Στο παρακάτω link μπορείται να δείτε το promo του αγώνα, που ετοίμασε το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ: