Επικαιρότητα

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Σύρου -Ερμούπολης

Εκπαίδευση 19/12/2014 14:27
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Σύρου -Ερμούπολης

Το απόγευμα της Τετάρτης 17-12-2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο μεταξύ του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού και του Διευθυντή, εκπαιδευτικών και μαθητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), παρουσία και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργου Δούναβη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε μία σύντομη ξενάγηση-ενημέρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια έγινε εκτενής συζήτηση διάρκειας περίπου μίας ώρας, κατά την οποία συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που αφορούν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας αλλά και ζητήματα που αφορούν την ίδια την πόλη γενικότερα. Το Σ.Δ.Ε. λειτουργεί κατά τις εσπερινές ώρες και για την λήψη του απολυτηρίου Γυμνασίου απαιτείται διετής φοίτηση, ενώ κατά το φετινό σχολικό έτος στο σχολείο φοιτούν 19 μαθητές. Τονίστηκε επίσης ότι λειτουργούν αντίστοιχα σχολεία στη Νάξο και στη Σαντορίνη.

Ο Διευθυντής του Σ.Δ.Ε. κ. Γιώργος Στεφάνου έκανε μία παρουσίαση των δομών του Σχολείου και της λειτουργίας του από το 2008 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, ενώ αναφέρθηκε επίσης και σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σχολείο για την επίλυση των οποίων ζήτησε την συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία της λειτουργίας αυτού του σχολείου στη Σύρο, διότι έτσι δίνεται η ευκαιρία σε συμπολίτες μας να ολοκληρώσουν ως ενήλικοι πια την υποχρεωτική τους εκπαίδευση και να λάβουν το απολυτήριο Γυμνασίου, από τη στιγμή που για διάφορους λόγους δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα κατά την εφηβική τους ηλικία. Πρόσθεσε επίσης ότι με την συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν την στέγαση και λειτουργία του Σ.Δ.Ε., ζητήματα άλλωστε που είναι ήδη γνωστά από τη στιγμή που το ΣΔΕ στεγάζεται στο κτίριο του 1ου και 3ου Γυμνασίου στον Ξηρόκαμπο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών για τα Χριστούγεννα και την επίδοση ευχετήριας κάρτας εκ μέρους των μαθητών και αναμνηστικών δώρων στους μαθητές του Σχολείου εκ μέρους του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.