Επικαιρότητα

"Συνεχίζεται η απαξίωση του διαλόγου στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου"

Πολιτική 07/12/2021 07:54
"Συνεχίζεται η απαξίωση του διαλόγου στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου"

"Καμία βάσιμη δικαιολογία δεν υπάρχει για την πραγματοποίηση συνεδρίασης σήμερα του Περιφερειακού Συμβουλίου «διά περιφοράς» και μάλιστα για τις τελευταίες τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, οι οποίες έπρεπε να συζητηθούν έστω και με τηλεδιάσκεψη.

Η κατάργηση ουσιαστικά των συνεδριάσεων «διά ζώσης» από την Περιφερειακή Αρχή, ενώ δεν υπάρχει νομική απαγόρευση κι ενώ έχει πραγματοποιήσει πλήθος άλλων διαβουλεύσεων και εκδηλώσεων χωρίς να μπαίνει εμπόδιο η μετάδοση του κορωνοϊού, δείχνει την απαξίωση στο περιφερειακό συμβούλιο και στον ρόλο που αυτό επιτελεί.

Επειδή ακριβώς κατανοούμε τη σοβαρότητα των θεμάτων, μία μονολεκτική απάντηση «υπέρ», «κατά», «λευκό» ή «παρών» ούτε συμβάλλει στην προσπάθεια των περιφερειακών συμβούλων να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, αλλά πολύ περισσότερο δεν βοηθά στην ενημέρωση των ίδιων των νησιωτών για τα προβλήματά τους και τις πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν για την επίλυσή τους.

Η πρόσκληση στάλθηκε από τις 30 Νοεμβρίου που σημαίνει ότι τίποτα έκτακτο δεν δικαιολογεί τη διαδικασία «διά περιφοράς» και για όλους τους παραπάνω λόγους η Λαϊκή Συσπείρωση απέχει από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση".