Επικαιρότητα

Δεκάδες οι διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά της Σύρου

Κοινωνία 27/11/2014 13:31
Δεκάδες οι διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά της Σύρου

Η μέχρι πρότινος εικόνα που είχαμε όλοι για ένα νησί που ακόμη είχε τις δυνατότητες να αντισταθεί στην οικονομική κρίση, μάλλον ήταν μία λανθασμένη εικόνα.

Δεκάδες νοικοκυριά της Σύρου έχουν φτάσει σε σημείο οικονομικής εξαθλίωσης, ενώ τα περισσότερα από αυτά αδυνατούν να έχουν ακόμη και τα στοιχειώδη, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το θέμα της διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά, που έφερε χθες το απόγευμα μέσω καταγγελίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου είναι πραγματικότητα.

Σήμερα η υπεύθυνη του Εμπορικού Τμήματος της ΔΕΗ Σύρου, που αναπλήρωνε τον διευθυντή κ. Μουστάκα, σε ερώτηση αντιπροσωπείας των Σωματείων και των Φοιτητών που συμμετείχαν στην πορεία, αλλά και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Παύλου Χρυσαφίδη και Νικόλα Καίλη, απάντησε ότι η ΔΕΗ έχει κάνει δεκάδες διακοπές ρεύματος σε σπίτια στο νησί, λόγω της αδυναμίας να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς. «Στα περισσότερα σπίτια εξ αυτών, επανασυνδέθηκε στο ρεύμα», σημείωσε χαρακτηριστικά, αφού οι ιδιοκτήτες τους βρήκαν με κάποιο τρόπο (δανείστηκαν ή ζήτησαν την ενίσχυση κάποιου φορέα του νησιού.

Να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη του Εμπορικού Τμήματος, η οποία σημειωτέων εργαζόταν κανονικά λόγω του ότι βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης,  σημείωσε ότι οι διακοπές γίνονται από το ποσό των 50 ευρώ και πάνω και μόνο εάν και ο δεύτερος λογαριασμός που έχει λήξει είναι απλήρωτος. Επίσης, σημείωσε ότι πολλοί είναι εκείνοι οι πολίτες που περνούν στο καθεστώς της ρύθμισης του χρέους, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του κ. Χρυσαφίδη σχετικά με το ναυπηγείο Νεώριο, υπογράμμισε ότι το ναυπηγείο έχει περάσει σε ρύθμιση χρεών και τηρεί τη συγκεκριμένη ρύθμιση καταβάλλοντας το χρέος του.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να αποφεύγονται οι διακοπές σε νοικοκυριά, τονίζοντας ότι το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό.