Επικαιρότητα

"Πράσινο" φως για «προνόμια» των εμβολιασμένων

Υγεία 18/06/2021 14:56
"Πράσινο" φως για «προνόμια» των εμβολιασμένων

«Πράσινο φως» για τα πρώτα «προνόμια» θα απολαμβάνουν το επόμενο διάστημα οι πλήρως εμβολιασμένοι άναψε σήμερα η Επιτροπή Βιοηθικής που θα μεταφέρει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την εισήγησή της.

Συγκεκριμένα: Θα μπορούν να επισκέπτονται τα γυμναστήρια χωρίς μάσκα και να εισέρχονται στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες που ανοίγουν αρχές Ιουλίου με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε self test. Από την 1η Ιουλίου, άλλωστε, οι πλήρως εμβολιασμένοι αναμένεται να εξαιρεθούν και από το πρόγραμμα των υποχρεωτικών self tests.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε τη συνέχιση του προγράμματος δωρεάν διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, σημειώνοντας ότι στην Αχαΐα, όπου ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει δηλώσει την πρόθεση να μη διαθέτουν τα μέλη του τα self tests, η διάθεση θα γίνεται μέσω των σούπερ μάρκετ. Επίσης έχει διασφαλιστεί ο εφοδιασμός με self tests των φαρμακείων της περιοχής που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. «Προετοιμαζόμαστε δε να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό και στην Αττική, εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του» τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης, προσθέτοντας «είμαι βέβαιος ότι η στοιχειώδης ευθύνη θα υπερισχύσει των όποιων συνδικαλιστικών πρακτικών».

Πηγή:kathimerini.gr