Γνώμες

Γηροκομείο: Πως να κάνετε την πιο σωστή επιλογή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Γνώμες 15/06/2021 13:39
Γηροκομείο: Πως να κάνετε την πιο σωστή επιλογή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Εάν το καθήκον της επιλογής γηροκομείου για έναν ηλικιωμένο γονέα ή μέλος της οικογένειας έχει πέσει στους ώμους σας, μπορεί να σας κάνει να νιώθετε μεγάλη ευθύνη και όχι άδικα. Δεν είναι εύκολο να βρεις κάτι που θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και επίσης θα σας δώσει την ηρεμία ότι το άτομο θα είναι ασφαλές και καλά φροντισμένο. Το προφανές μέρος για να ξεκινήσετε είναι να αποφασίσετε σε ποια περιοχή θέλετε να αναζητήσετε την μονάδα φροντίδας. Η ιδανική περίπτωση θα ήταν να βρείτε μια μονάδα κοντά σε εσάς ή σε άλλα μέλη της οικογένειας, ώστε να μπορείτε να επισκέπτεστε τακτικά και να βοηθάτε σε προβλήματα ή άλλες απαραίτητες εργασίες που ενδεχομένων να προκύψουν. Ωστόσο, η απόσταση δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας καθώς, ένα γηροκομείο που έχετε εξασφαλίσει την άριστη ποιότητα παροχής υπηρεσιών θα σας δώσει και εσάς την ηρεμία ότι το αγαπημένο σας άτομο βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια, ακόμη και αν εσείς δεν είναι εύκολο να μεταβείτε σε καθημερινή βάση να το επισκεφτείτε.

Συμβουλευτείτε το έμπειρο προσωπικό του γηροκομείου και λάβετε υπόψη τις επιθυμίες του ηλικιωμένου ατόμου. Μόλις αποφασίσετε για μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε για διαθέσιμες εγκαταστάσεις. Οι δημοφιλείς εγκαταστάσεις μπορεί να είναι πλήρεις και να έχουν μια λίστα αναμονής. Ωστόσο, μην βασίζεστε σε αυτό και επισκεφτείτε και κάποιες άλλες εγκαταστάσεις. Κοιτάξτε στο Διαδίκτυο, ρωτήστε τους φίλους ή την οικογένειά σας που έχουν γονείς σε γηροκομεία, συγκεντρώστε φυλλάδια και ξεκινήστε μια σύντομη λίστα με πιθανά μέρη. Δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου ή βρείτε μια στο Διαδίκτυο, με συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να εξετάσετε κατά την επίσκεψη στην εγκατάσταση.
Το επόμενο βήμα είναι να επισκεφθείτε το γηροκομείο. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάντα καλές ωστόσο, ενώ περιμένετε, θα έχετε χρόνο να κοιτάξετε γύρω σας, ακόμη και να συνομιλήσετε με μερικούς από τους άλλους κατοίκους και φυσικά με το προσωπικό. Να είστε προσεκτικοί, αν και ευγενικοί, με τις ερωτήσεις σας και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε σχετικά με τι παροχές, το εξειδικευμένο προσωπικό, τους κανόνες λειτουργίας και ασφαλείας πριν καταλήξετε σε μια μονάδα. Επισκεφθείτε ξανά και ξανά το γηροκομείο, εάν εξακολουθείτε να έχετε ανησυχίες ή απορίες σχετικά με την λειτουργία του γηροκομείου.

Το γηροκομείο ‘’Άγιος Στυλιανός’’ αποτελεί μια πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που παρέχει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες στους ηλικιωμένους που φιλοξενεί, διαθέτει έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό που βρίσκεται διαρκώς δίπλα στα άτομα τρίτης ηλικίας προκειμένου να καλύψει με στοργή και φροντίδα τις ανάγκες τους.